Frimpong verlaat trainingskamp Oranje, Koeman roept geen vervanger op

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman kan in het Nations League-duel met Duitsland geen beroep doen op Jeremie Frimpong. De rechtervleugelverdediger heeft het trainingskamp van het Nederlands elftal vanwege privé-omstandigheden moeten verlaten.

Frimpong verlaat trainingskamp Oranje, Koeman roept geen vervanger op

Frimpong zat zaterdag nog op de bank in het gewonnen Nations League-duel met Bosnië-Herzegovina. Koeman gaf de zesvoudig international geen speeltijd. Dat gaat dinsdag opnieuw niet gebeuren, want Frimpong moet de ontmoeting met Duitsland aan zich voorbij laten gaan. Privé-omstandigheden verhinderen dat de speler van Bayer Leverkusen een groot aantal bekenden tegenkomt.

Koeman heeft besloten geen vervanger op te roepen voor Frimpong. Denzel Dumfries, die tegen Bosnië-Herzegovina in de basis begon, is de enige overgebleven rechtsback in de selectie van het Nederlands elftal. Ook Jurriën Timber en Lutsharel Geertruida kunnen op die positie uit de voeten. Het duel met Duitsland wordt dinsdag gespeeld in de Johan Cruijff Arena en begint om 20.45 uur.

Op het EK gebruikte Koeman Frimpong tegen Frankrijk nog als rechtsbuiten. Voor die positie kan hij nu nog kiezen uit Xavi Simons (die tegen Bosnië-Herzegovina startte), Donyell Malen en Justin Kluivert.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.