Gakpo blikt vooruit op tweestrijd met opmerkelijke Roemeense verschijning

Reacties

Het heeft er alle schijn van dat Cody Gakpo ook dinsdagavond weer de linksbuiten van het Nederlands elftal is. De dag voor het duel met Roemenië stond de aanvaller van Liverpool vanuit de Allianz Arena in München de pers te woord.

Gakpo blikt vooruit op tweestrijd met opmerkelijke Roemeense verschijning
© Pro Shots
Roemenië
Roemenië
0 - 3
Nederland
Nederland

Die hadden eerst nog een paar vragen over hem aangaande de nederlaag tegen Oostenrijk, inmiddels een kleine week geleden. Hoeveel invloed heeft het echec tegen het Alpenland gehad? 'Er is niet zo veel veranderd na de wedstrijd tegen Oostenrijk, iedereen was natuurlijk teleurgesteld en wist dat het beter moet. We hebben daarover gesproken en hebben erop getraind. Nu gaat het echt beginnen', waarschuwde Gakpo.

Beginnen zal het voor hem normaliter tegen Andrei Ratiu, de rechtsback die aan het begin van het toernooi vooral opviel door zijn hoogst opmerkelijke haardracht maar na drie wedstrijden ook geroemd mag worden om zijn sterke spel. Gakpo heeft dat ook gezien. 'Ik moet het hem moeilijk maken, in de duels komen en proberen om hem voorbij te komen', weet de Eindhovenaar wat hem te doen staat.

Behalve Ratiu wilde Gakpo eigenlijk niet te veel Roemeense spelers individueel uitlichten. Liever prees hij het collectief van de opponent, maar na enig aandringen noemde hij er dan toch twee. 'Ik heb ze bekeken, ze hebben goede spelers. Ik kan geen uitblinker opnoemen, maar ze hebben een goede ploeg met wat dribbelaars, Ianis Hagi en Dennis Man.'

Hilariteit om verspreking van journalist.
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer C. Gakpo
Meer over C. Gakpo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.