Galatasaray heeft de koppositie in de Europa League gegrepen. De Turkse topclub was te sterk voor het Zweedse Elfsborg. Verder speelden drie voormalig Eredivisie-spelers een belangrijke rol bij het duel tussen Sporting Braga en FK Bodø/Glimt, dat uitliep op een coëfficiëntenmeevaller voor Nederland.

Galatasaray
4 - 3
IF Elfsborg
IF Elfsborg

Galatasaray was het Europa League-seizoen begonnen met vier punten uit twee duels. Elfsborg verloor nipt van AZ, maar won van AS Roma en leek op voorhand een geduchte tegenstander. In de praktijk liep dat anders. Nog voor rust had de thuisploeg een 3-0 voorsprong te pakken. Het startschot kwam van Mauro Icardi, die de bal terugkreeg van de paal en de rebound binnenschoot.

Bij de tweede goal was de paal Elfsborg andermaal niet goed gezind. Een kopbal kwam via het aluminium terug het veld in en ging via doelman Isak Pettersson alsnog binnen. Baris Alper Yilmaz was verantwoordelijk voor de derde treffer met een strak schot in de verre hoek. Na een goed uitgespeelde aanval deed Niklas Hult in de tweede helft wat terug namens de uitploeg, die via een rake strafschop van Michael Baidoo ook nog op 3-2 kwam.

Klik eerst op de tekst in de post om de 2-0 te kunnen zien:

Het bleek echter niet de opmaat naar een spectaculaire comeback. Zeven minuten voor tijd frommelde Yunus Akgün zich erlangs na een fraai hakje van Victor Osimhen en schoot hij de 4-2 binnen. De 4-3 van Johan Larsson mocht niet meer baten. Daardoor gaat Galatasaray nu aan de leiding in de Europa League.

Sporting Braga
1 - 2
FK Bodø/Glimt

Met Bruma (ex-PSV) bij Sporting Braga en Isak Määttä (ex-FC Groningen), Hakon Evjen (ex-AZ) en Fredrik Bjørkan (ex-Feyenoord) bij Bodø/Glimt was er een prima oud-Eredivisie-gehalte. Twee van hen speelden een sleutelrol bij de openingstreffer in de tweede helft. Evjen nam een pass van Bjørkan op geniale wijze aan en schoot diagonaal de 0-1 binnen.

Een minuut of tien later was het de beurt aan Bruma. Hij trok naar binnen, zag zijn schot gekeerd worden door de doelman, maar ploeggenoot Sikou Niakaté liep de rebound binnen. Niakaté ging echter vliegensvlug van held naar schlemiel. Hij greep direct daarna twee gele kaarten voor twee verschillende overtredingen in een minuut tijd.

In de blessuretijd zorgde Villads Nielsen vanuit een hoekschop nog voor de Noorse zege door de 1-2 te maken. Dat is goed nieuws voor Nederland op de coëfficiëntenranglijst in de strijd met Portugal.

Klik eerst op de tekst in de post om de 0-1 te kunnen zien: