Galatasaray op kop in poule B

Deportivo La Coruña verloor in Istanbul bij Galatasaray. AC Milan en Paris Saint-Germain lieten zien dat een grote begroting zeker geen goed voetbal hoeft op te leveren.

Galatasaray gaat verrassend aan kop van Poule B, halverwege de tweede ronde. De Turkse kampioen en houder van de UEFA Cup en Super Cup bleef ook tegen Deportivo La Coruña ongeslagen in de tweede fase van het kampioenentoernooi. Al na elf minuten kwam Galatasaray op voorsprong in het eigen Ali Semi Yen stadion. Suat Kaya maakte het doelpunt. Deportivo en Galatasaray waren erg aan elkaar gewaagd, alhoewel Deportivo na rust het de ploeg uit Istanbul zeer lastig maakte. Maar middels Suat toonde de thuisploeg aan iets beter met de kansen om te springen, want vooral na rust miste de Spaanse kampioen een aantal grote kansen op een gelijkmaker. Zo miste invaller Roy Makaay twintig minuten voor tijd nipt een voorzet van Victor Sánchez. En niet veel later kopte Naybet van dichtbij naast. Makaay kwam na 59 minuten in het veld, in de plaats van Diego Tristán.

Milan en PSG kunnen amper boeien
De koopkracht van AC Milan is bekend. Haast geen enkele ploeg kocht het laatste decennium zoveel spelers als de ploeg van voorzitter Silvio Berlusconi. In Frankrijk geeft Paris Saint-Germain de laatste jaren ook flink geld uit. Zo kocht de ploeg voor aanvang van het seizoen Nicolas Anelka, terwijl tijdens de winterstop voor een aardig vermogen spelers als Marco Vampeta en Ronaldinho werden aangeschaft. Ronaldinho speelt echter pas vanaf volgend seizoen mee.

Ondanks de grote koopkracht stellen beide ploegen dit seizoen teleur in eigen land, en dus richten beide hun aandacht op Europa. Maar het duel in het San Siro paste precies in de lijn van de prestaties van beide ploegen. Het publiek kreeg weinig aantrekkelijk voetbal te zien. Milan speelde zeer onsamenhangend, maar kwam uit het niets op voorsprong via Leonardo (foto). De Braziliaan draaide knap weg van zijn tegenstander en wipte de bal met de punt van zijn schoen over doelman Lionel Letizi. Lang bleef de voorsprong niet staan. Nicolas Anelka werd drie minuten na de 1-0 listig aangespeeld door Ali Benarbia en werkte fraai af. De snelle Anelka bleek een plaag voor de rossoneri. Vlak voor rust ontsnapte de Franse aanvaller aan de buitenspelval, waarna opponent Roque Junior hem onderuihaalde. En met rood van het veld moest. Maar PSG bleek te zwak om het numerieke overwicht uit te buiten. Sterker nog, het tiental van Milan toonde na rust de meeste daadkracht. Beide ploegen kregen enkele kansen, maar kwamen niet meer tot scoren.

foto Leonardo: Pics United