Galatasaray-trainer wijst na pijnlijke CL-eliminatie naar ex-Ajacied

Reacties

Galatasaray-trainer Okan Buruk stelt dat de afwezigheid van ex-Ajacied Davinson Sánchez bij het verloren thuisduel met Young Boys zwaar is gevallen. De Turkse topclub daalt na de uitschakeling in de play-offs van de Champions League af naar de Europa League.

Galatasaray-trainer wijst na pijnlijke CL-eliminatie naar ex-Ajacied
© Pro Shots
Galatasaray
Galatasaray
0 - 1
BSC Young Boys
BSC Young Boys

Young Boys bleek over twee duels (3-2 en 0-1) te sterk voor Galatasaray, met voormalig Eredivisionisten Hakim Ziyech en Derrick Kohn (ex-Willem II) in de basis en Dries Mertens als invaller. Davinson Sánchez, ontbrak dinsdag, net als tijdens de heenwedstrijd in Zwitserland, vanwege een spierblessure en dat was volgens trainer Okan Buruk te merken.

'Zijn afwezigheid was voor een groot gemis voor ons. We hebben naar oplossingen gezocht, maar we hadden veel moeite om van achteruit op te bouwen', aldus de trainer van Galatasaray na de verliespartij op de persconferentie. 'Het scheelt heel veel of we wel of niet met Davinson kunnen spelen. Nou ligt de uitschakeling niet alleen aan zijn absentie, maar we spelen veel makkelijker met hem in de verdediging.'

Buruk had zich veel meer voorgesteld van de return tegen Young Boys. 'Wat we vooraf op papier hadden gezet kwam er totaal niet uit. En laat me duidelijk zijn: ik ben als trainer de eindverantwoordelijke. Het is een gebrek aan concentratie, anders kan ik het niet verklaren.' Young Boys won dankzij een late goal van Alan Viriginius, waarna Galatasaray-keeper Fernando Muslera rood kreeg vanwege natrappen.

'We moeten ook niet vergeten dat deze tegenstander vorig seizoen nog Manchester United versloeg. We wilden naar de Champions League, maar we richten ons vanaf nu op de eindzege in de Europa League. Daarvoor zullen we nog wel de transfermarkt op moeten gaan', aldus de voormalig Turks international.

Alles over de Champions League

We bundelen het laatste Champions League-nieuws op onze Champions League -pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.