Garcia geeft signaal af aan directie en Barça: 'Memphis speler van wereldklasse'

Reacties

Aan de landstitel wil Rudi Garcia nog niet denken, maar de trainer van Olympique Lyon weet wel dat het voor zijn ploeg van groot belang is dat Memphis Depay in de winter niet vertrekt naar Barcelona. Want Lyon is er alles aan gelegen zich dit seizoen weer voor de Champions League te plaatsen.

Garcia geeft signaal af aan directie en Barça: 'Memphis speler van wereldklasse'
© Pro Shots
Nice
Nice
1 - 4
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

Vooralsnog ligt de halvefinalist van vorig seizoen op koers. Na de overtuigende 1-4 zege op Nice van zaterdagavond is Lyon zelfs koploper, in afwachting van het resultaat van de topper van zondagavond tussen Paris Saint-Germain en Lille. Maar over het kampioenschap wilde Garcia het nog niet hebben. 'Waar is dat voor nodig? Ons doel is om in de Champions League te spelen, dus de topdrie', antwoordde de Franse trainer na afloop.

Memphis gaf zaterdagavond de aanzet voor de eenvoudige overwinning met een fraaie penalty à la Panenka. 'Hij neemt ze elke keer anders, dat is zijn kracht. Hij kan ze op alle manieren binnenschieten', vertelde Garcia, die vond dat de Oranje-international schitterde en een betoverend optreden afleverde. 'Voor mij is hij een speler van wereldklasse. En dat heeft hij vanavond laten zien. We zijn sterker met spelers van dit niveau.'

En dat statement herhaalde García zondagochtend, dit keer bij televisie-zender Téléfoot en met een duidelijke boodschap daaraan toegevoegd. 'In de zomerse transferwindow zijn we vervuild, ik hoop dat het ons in de winter niet weer gebeurt', doelde hij op de interesse van Barça voor Depay, die hij opnieuw een speler van wereldklasse noemde. 'Als we ambities hebben, is hij in de tweede helft van het seizoen nog steeds bij ons.'

Signaal
Het is een duidelijk signaal aan de directie en voorzitter Jean-Michel Aulas, nu in Spaanse media een bericht verscheen dat Lyon bereid is om Memphis voor een laag bedrag te verkopen om te voorkomen dat het helemaal niets aan zijn aanvoerder overhoudt. Komende zomer loopt zijn contract immers af, waardoor een transfervrij vertrek dreigt. Behalve Barcelona zou ook Paris Saint-Germain daarvan willen profiteren.

Eind november liet Aulas ook al weten dat Memphis wat hem betreft niet vertrekt in januari. 'Na een jaar waarin we op oneerlijke wijze Europees voetbal misliepen, is het absoluut noodzakelijk dat we van dit seizoen een succes maken. Dus hij zal blijven', zei de voorzitter over de toekomst van Depay, die dit seizoen zijn waarde in de Ligue 1 wederom bewijst met acht goals en vier assists in zestien wedstrijden (vier als invaller).

Memphis zelf stond deze zondag stil bij het feit dat hij een jaar geleden werd geopereerd aan zijn zware kruisbandblessure.

'Koeman heeft nieuwe spelers nodig, maar in januari Memphis halen kan niet'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.