Gasperini laat Engeland links liggen: 'Ik hou te veel van Italië'

Reacties

De prestaties van Gian Piero Gasperini zijn ook buiten Italië opgevallen. De succestrainer van Atalanta kreeg onlangs een aanbieding uit Engeland. Hij legt uit waarom hij voorlopig in Italië blijft.

Gasperini laat Engeland links liggen: 'Ik hou te veel van Italië'
© Pro Shots

Gasperini bereikte twee finales met Atalanta. De eindstrijd van de Coppa Italia tegen Juventus ging nog verloren, maar Bayer Leverkusen werd knap aan de kant gezet in de Europa League. Wellicht een mooi moment om na acht jaar een stap buiten de landsgrenzen te maken, maar daar denkt de 66-jarige oefenmeester zelf anders over.

'Nee, ik ga nu niet weg', liet hij optekenen in La Gazzetta dello Sport. 'Ik heb onlangs een aanbod gekregen, het was heel mooi en kwam uit Engeland. Dit jaar won ik de Europa League en er kwamen meerdere voorstellen uit het buitenland, maar ik hou te veel van Italië.'

De ervaren coach was onder de indruk van de sfeer op Anfield, toen Atalanta daar met 0-3 zegevierde in de Europa League, maar ziet zichzelf niet wonen in het buitenland. 'Als ik naar het buitenland ga, denk ik 'oh wat mooi, wat een sfeer', maar wat doe ik dan van maandag tot zaterdag?'

Gasperini, jeugdproduct van Juventus, speelde zijn gehele loopbaan in Italië. Ook zijn trainerscarrière speelde zich louter af in het Zuid-Europese land. Voor Atalanta had hij Genoa, Palermo, Internazionale en Crotone onder zijn hoede.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.