Gattuso onderging bloed- en dopingcontrole

Gennaro Gattuso heeft woord gehouden. De middenvelder van AC Milan onderging dinsdagavond een dopingcontrole, waarbij zowel zijn urine als zijn bloed werd gecontroleerd.

Gattuso onderging bloed- en dopingcontrole

Na een dag vol rumoer meldde Gattuso zich om 19.00 uur met bondsarts professor Castelacci op het traininsgcomplex van de Italiaanse nationale ploeg, Coverciano. Om 20.30 uur vertrok hij weer na de controle te hebben afgerond.

Ook deze controle verliep niet vlekkeloos. Het probleem bleek dat Gattuso nogal wat vocht had verloren tijdens de training, waardoor hij nogal moeite had met zijn plas. Na een uur en twintig minuten en een flink aantal flessen water te hebben gedronken, bleek de international het gevraagde goedje te kunnen leveren.

Eerder op de dag was er nogal wat commotie ontstaan omdat Gattuso en ploeggenoot Giuseppe Pancaro hadden geweigerd bloed af te staan na het duel AS Roma-AC Milan. Ze voldeden wel aan de urine-controle. Volgens de reglementen staat het duo in zijn recht. Alleen met toestemming van de speler mag er bloed worden afgenomen.

Volgens de dopingcommissie van de Italiaanse voetbalbond gaven de twee internationals echter een slecht voorbeeld en werkten daarmee geruchten zelf in de hand. 'Ik maak me er sterk voor dat spelers die deze controle weigeren, worden gestraft', liet Giuseppe Capua namens de commissie weten.

Gattuso verdedigde zich en meldde dat ze bij hem wel tien liter bloed mochten komen afnemen. Hetgeen 's avonds geschiedde, zij het in kleinere hoeveelheid.

Bekijk hier al onze video's