Geblesseerde grensrechter zorgt voor merkwaardig verloop van mini-Klassieker

De mini-Klassieker tussen Ajax Onder-18 en Feyenoord Onder-18 is zaterdagmiddag gewonnen door de thuisploeg: 3-0. Don O'niel was met twee doelpunten de gevierde man in een wedstrijd die een merkwaardig verloop kende.

Ajax en Feyenoord waren een kleine veertig minuten onderweg, toen het spel werd stilgelegd omdat een van de grensrechters geblesseerd was geraakt. Hij kon ondanks een blessurebehandeling niet verder en moest dus vervangen worden. Het resulteerde in een onderbreking van een half uur, waarna eerst de eerste helft werd uitgespeeld en de tweede helft direct na een korte drinkpauze volgde.

Op het moment dat de grensrechter uitviel, stond Ajax al op een 2-0 voorsprong. Een van richting veranderde voorzet van Kayden Wolff bracht de thuisploeg aan de leiding en O'Niel verdubbelde met een schot in de verre hoek de marge. In de tweede helft zorgde O'Neil met een heerlijke uithaal vanuit de tweede lijn voor de beslissing: 3-0.