Geen roep om Luuk de Jong: 'Weghorst is geliefder dan ooit in Oranje'

Reacties

Als het aan analyticus Kenneth Perez ligt, krijgen Wout Weghorst en keeper Bart Verbruggen de meeste complimenten na dit EK. Voor Oranje zit het toernooi erop na de nederlaag tegen Engeland in de halve finale.

Geen roep om Luuk de Jong: 'Weghorst is geliefder dan ooit in Oranje'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 2
Engeland
Engeland

Bij ESPN werd nagepraat over de halve eindstrijd, waarin Nederland in de laatste minuten bezweek. Kees Kwakman was erg enthousiast over Jerdy Schouten. 'De vervanger van Frenkie de Jong heeft een heel goed toernooi gespeeld. Schouten was ook tegen Engeland de beste man. Hij speelde een mindere pot tegen Oostenrijk, net als iedereen. Maar daarna en daarvoor was hij heel solide.'

Perez kijkt naar twee andere internationals. 'Schouten en Stefan de Vrij waren heel goed, maar Weghorst en Verbruggen hadden de meeste impact op dit Nederlands elftal', vindt de Deen.

Tekst gaat verder onder video

Verbruggen: 'We kunnen terugkijken op een supermooi EK'

Weghorst heeft volgens Perez een goede indruk gemaakt tijdens dit EK. 'Ik denk dat hij geliefder dan ooit is in Oranje. Niemand heeft meer gezegd dat we Luuk de Jong moeten bellen', doelde de oud-voetballer op de discussie die ontstond over het interlandpensioen van de PSV-spits. Vanwege zijn sterke seizoen werd geopperd dat De Jong alsnog mee moest naar het EK in Duitsland.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.