Gestaakt duel Real in januari uitgespeeld

Real Madrid en Real Sociedad maken op 5 januari 2005 het duel af dat zondagavond vlak voor tijd werd gestaakt vanwege een bommelding, waardoor het Bernabéu moest worden ontruimd.

Gestaakt duel Real in januari uitgespeeld

De Spaanse voetbalbond besloot maandagochtend in overleg met beide clubs om de laatste zeven minuten om 18.00 uur op die vijfde januari te laten uitspelen. De tussenstand was 1-1 na fraaie treffers van Ronaldo en Nihat.

Het was voor het eerst dat een Spaans stadion moest worden ontruimd vanwege een bommelding. Alle ruim zeventigduizend toeschouwers moesten zo snel mogelijk Bernabéu verlaten, inclusief de spelers. Zo geschiedde: en dus stonden bijvoorbeeld David Beckham en Ronaldo in hun voetbalkloffie buiten het stadion.

De bommelding was binnengekomen bij de Baskische krant Gara. Een groep die beweerde te behoren tot de afscheidingsbeweging ETA zei verantwoordelijk te zijn. Om 21.00 uur zou een bom ontploffen. Het duel was om 19.00 uur begonnen. Veiligheidsmensen troffen geen explosieven aan in het stadion.

Emilio Butragueño liet weten blij te zijn met de nette manier waarop de ontruiming werd voltooid. 'Het doet me goed dat het publiek zeer volwassen heeft gehandeld. De ontruiming is een voorbeeld van grote beschaving.'

Bekijk hier al onze video's