Giroud heeft heerlijk nieuwjaarscadeau in petto

Het kalenderjaar 2017 is voor Arsenal en Olivier Giroud heerlijk begonnen. Na zeventien minuten scoorde de Franse spits op majestueuze wijze tegen Crystal Palace.

De aanvaller zag een voorzet van Alexis Sánchez net achter zich belanden, maar onder druk van de verdediging hakte hij de bal al vallend in het doel. Dat de bal via de onderkant van de lat binnensloeg, gaf de treffer nog wat meer cachet.

De goal van Giroud was een kopie van het doelpunt van Henrikh Mkhitaryan tegen Sunderland (3-1 zege). Ook de Armeense middenvelder scoorde op Willy Carbo-achtige wijze, zoals Rafael van der Vaart in De Klassieker namens Ajax tegen Feyenoord ook al eens deed in de Eredivisie.

Met de briljante hakbal was Giroud, toch niet het toonbeeld van een spits met fluwelen techniek, het eindstation van een razendsnelle tegenstoot. Hij opende daarmee de score in het duel dat om 17.00 uur in gang werd geschoten. Voor de Franse spits was het zijn vijfde competitiedoelpunt van het seizoen in slechts 277 minuten. Mede door blessureleed stond Giroud tot vandaag immers maar één keer in de basis.

De treffer zal Giroud mogelijk ook helpen in het afdwingen van een nieuw contract. De Fransman is in gesprek met de club om zijn tot medio 2018 lopende verbintenis te verlengen.