Glenn Helder naar TOP Oss

Glenn Helder heeft zich per direct aangesloten bij de selectie van TOP Oss. De oud-international gaat op amateurbasis spelen voor de club uit de Gouden Gids Divisie. 'Hij ziet er uit als een vent van 27.'

Glenn Helder naar TOP Oss

Na Sparta, Vitesse, Arsenal (Eng), Benfica (Por), NAC, MTK Boedapest (Hon), Dalian (Chn) en RBC Roosendaal is Helder neergestreken bij TOP Oss. De persoonlijke band met Bert Zwanenburg heeft geholpen bij de overgang van Helder naar TOP Oss. 'Ik had hem bij Dordrecht al op de korrel, maar toen kwam RBC ertussen', zegt Zwaneburg, het bestuurslid technische zaken bij TOP Oss.

Bij RBC speelde Helder geen wedstrijd. Bovendien kreeg Helder (34) bij de eredivisieclub een chronische achillespees-blessure, die hem dichtbij afkeuring bracht. Maar de oud-international is na een revalidatie in Zeist weer fit. 'Hij heeft drie jaar grotendeels stilgestaan, maar ziet er uit als een vent van 27. Bovendien is hij mentaal op de goede weg', zegt Zwanenburg.

TOP Oss is gelukkig met de komst van Helder. 'Zijn aanwezigheid is publicitair en op het veld belangrijk. En hij kan op verschillende posities uit de voeten.' De komst van Helder staat los van het mogelijk contracteren van Becht en Hamdi. Beide spelers van NAC komen nog steeds in aanmerking voor een dienstverband bij TOP Oss.

Bekijk hier al onze video's