Go Ahead blijft op koers voor periodetitel

Ondanks een moeizame remise tegen Stormvogels Telstar blijft Go Ahead Eagles op koers voor de vierde periodetitel. Ook omdat de concurrenten VVV-Venlo en TOP Oss steken lieten vallen.

Helmond Sport-VVV-Venlo 1-1VVV heeft twee kostbare punten laten liggen. De Limburgers leidden tot zes minuten voor het einde met 1-0 door toedoen van Karim Soltani. Helmond Sport maakte echter in de slotfase even verrassend als verdiend gelijk. Martijn Bartho tekende voor de 1-1 in de wedstrijd, die beide ploegen met tien man eindigden. VVV'er Niels Fleuren en Helmonder Ruud Jansen 'scoorden' beiden twee keer geel. FC Dordrecht-TOP Oss 4-1 In het laatste kwartier gaf FC Dordrecht de wedstrijd tegen TOP Oss een verrassende wending. Binnen vijf minuten was een 1-0 achterstand meer dan ongedaan gemaakt. Invaller Ibad Muhamadu leverde met twee goals een belangrijke bijdrage aan de wederopstanding van Dordrecht, dat Cecilio Lopes ook twee keer zag scoren.

FC Den Bosch-AGOVV Apeldoorn 2-0Dankzij doelpunten van Anthony Lurling en Paul Beekmans blijft FC Den Bosch meedoen in de subtop van de Jupiler League. Maar de overwinning op AGOVV Apeldoorn had wél enige smetten. Scheidsrechter Peter van Dongen, die Nyron Wau kort voor rust op een tweede geel had getrakteerd, stuurde tien minuten in de tweede helft met Wim Raymaekers de tweede Bossche speler van het veld. De wedstrijd werd zelfs enige tijd stilgelegd om de gemoederen tot bedaren te brengen na het wegsturen van de onbesuisde Raymaekers. Na de hervatting kon AGOVV de numerieke meerderheid niet uitbuiten.

Stormvogels Telstar-Go Ahead Eagles 2-2 Go Ahead Eagles mocht dromen van een mooi begin van 2007, de vierde periode. Maar de Deventer formatie prees zich achteraf gelukkig met het 2-2 gelijkspel, ook omdat concurrenten VVV en TOP Oss puntverlies leden. Stormvogels Telstar had voor rust een 2-0 voorsprong genomen, die pas diep in de tweede helft door Sjoerd Ars ongedaan werd gemaakt: 2-2.

FC Zwolle-BV Veendam 1-3De wijzigingen in de selectie ten spijt, FC Zwolle moest zich na één helft neerleggen bij de tiende nederlaag van het seizoen. BV Veendam, waar FC Twente-huurling Guilherme Afonso debuteerde, had z'n zaakjes na de eerste 45 minuten op orde. Ronald Hamming en Ruben Schaken (2) tekenden voor de Groningse doelpunten.

Cambuur Leeuwarden-FC Volendam 0-1Koen Brack kende een weinig gelukkige rentree in het shirt van Cambuur Leeuwarden. De verdediger miste bij een achterstand van 1-0 een strafschop. Het kwam de Friese formatie duur te staan, aangezien FC Volendam de voordelige marge niet meer uit handen gaf.

Fortuna Sittard-Haarlem 2-0Florencio Cornelia maakte een opmerkelijk debuut voor Fortuna Sittard. De spits, die in de winterstop aan een nieuw profavontuur begon, maakte bij zijn eerste optreden voor de Limburgers de openingstreffer na een strafschop te hebben gemist. Het bleek een afdoende basis voor een Fortuna-zege op Haarlem, dat ook nog een treffer van Joep op den Kamp moet incasseren. Mels van Driel, terug als aanvoerder, haalde het einde van de wedstrijd niet. De Fortuna-verdediger kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart

FC Emmen-FC Eindhoven 3-2FC Eindhoven stevende af op een mooie zege bij FC Emmen. Maar het duel duurde de Brabantse formatie net te lang om zelfs maar een punt over te houden aan het bezoek aan Drenthe. Na de ongelukkige 2-2 - Chris van der Weerden passeerde zijn eigen doelman - ging het twee minuten voor tijd mis voor FC Eindhoven. Mourad Mghizrat gaf Emmen alle reden tot feest: 3-2.

FC Omniworld-MVV 3-1Nordin Amrabat zette FC Omniworld met twee goals binnen twintig minuten in een comfortabele positie. MVV deed via Harrie Gommans snel wat terug, maar was verslagen toen Dwight Eind tien minuten na rust de Almeerse 3-1 aantekende.