Go Ahead Eagles blijft in het spoor van Cambuur

AGOVV Apeldoorn bood ondanks een vroege rode kaart SC Cambuur goed partij. De Friese productie bleek echter te machtig. Ook Go Ahead Eagles was op schot.

AGOVV Apeldoorn-SC Cambuur 3-4SC Cambuur kwam het uitduel met AGOVV Apeldoorn ongeschonden door. Maar de koploper in de Jupiler League maakte het zichzelf lastiger dan nodig. Cambuur speelde vijftig minuten met een man meer na de tweede gele kaart voor Olaf Lindenbergh kort voor rust, maar slaagde er pas in het laatste kwartier in AGOVV op de knieën te krijgen. Mark de Vries, die de score ook had geopend, besliste in de 75ste minuut het doelpuntrijke duel.

FC Volendam-Go Ahead Eagles 2-6FC Volendam heeft een pas op de plaats gemaakt. De ploeg van trainer Edward Sturing was op eigen veld niet opgewassen tegen Go Ahead Eagles, dat zich na 35 minuten al zeker waande van de zege. Sander Post, Reza Ghoochannejhad en Kari Arkivuo beslisten het duel voor rust in Deventer voordeel. Ook in de tweede helft deed Go Ahead Eagles drie keer van zich spreken, zodat de goals van Jack Tuyp en Paul de Lange alleen een statistische waarde hadden. De Deventer ploeg klom door de zege naar de tweede plaats.

BV Veendam-FC Den Bosch 0-1FC Den Bosch dankte de sprong op de ranglijst aan Fabio Caracciolo. De spits maakte na ruim een uur de enige treffer van de wedstrijd tegen BV Veendam. Maar de Brabantse formatie was ook dank verschuldigd aan Veendam-keeper Peter van der Vlag, die bij de 0-1 pijnlijk in de fout ging. FC Zwolle-Helmond Sport 3-1De commotie rond het vertrek van trainer Jan Everse had geen gevolgen op het veld. FC Zwolle nam ten koste van Helmond Sport revanche voor de uitschakeling in het KNVB-bekertoernooi tegen Jong De Graafschap. Met Jaap Stam op de Zwolse bank zette Gergo Belickzy de Overijsselse formatie op het goede spoor.

Jeroen Veldmate luidde met een slechte lange bal de ondergang van Helmond Sport in. Elridge Rojer kon gemakkelijk onderscheppen en strafte de fout met een hard schot in de kruising af. Veldmate maakte zijn fout goed door de aansluitingstreffer te maken. In het resterende kwartier slaagde Helmond Sport er niet in langszij te komen. De Brabanders joegen op de gelijkmaker, maar kregen de 3-1 van Erik Bakker voor hun kiezen.

FC Omniworld-Telstar 2-1Telstar verslikte zich in FC Omniworld, dat op eigen veld de derde overwinning van het seizoen boekte. De club uit Almere poetste in de tweede helft met succes een achterstand weg en pakte de volle winst door toedoen van Renee Troost, die na een soepele aanval kon binnentikken.

FC Oss-FC Emmen 1-3Slecht verdedigen van FC Emmen bood Joël Tshibamba de gelegenheid FC Oss na 21 minuten aan de leiding te brengen. Het herstel van de Drentse club liet niet lang op zich wachten. Na de gelijkmaker van Roy Stroeve bracht Hans Denissen met een bijzondere vrije trap zeven minuten voor rust FC Emmen op voorsprong. Na de treffer van Milos Malenovic was FC Emmen zeker van het afstaan van de rode lantaarn.

Haarlem-FC Eindhoven 2-1In de strijd onderin boekte Haarlem een overwinning op FC Eindhoven, dat naar de laatste plaats zakte. Edgar Manucharyan was de gevierde man bij de Noord-Hollanders. De Armeense Ajax-huurling nam beide treffers voor zijn rekening in een wedstrijd die werd ontsierd door rode kaarten voor Calvin MacIntosh (Haarlem) en Ruud van der Rijt (FC Eindhoven).