Godín zwaait na meer dan 750 wedstrijden af op emotionele avond

Reacties

Diego Godín is gestopt als profvoetballer. De 37-jarige Uruguayaan speelde zondagavond met Vélez Sarsfield tegen Huracán zijn allerlaatste wedstrijd. Met de aanvoerdersband om zijn arm zwaaide Godín met veel emoties af, na meer dan 750 wedstrijden als voetballer.

Godín zwaait na meer dan 750 wedstrijden af op emotionele avond
© Pro Shots

Een zege als afsluiter zat er helaas niet in voor Godín, want Vélez verloor met 1-0. Toch keek de verdediger terug op een bijzondere avond. De Uruguayaan maakte furore bij Villarreal en Atlético Madrid en speelde sinds begin 2022 in Zuid-Amerika. Eerst bij het Braziliaanse Atlético Mineiro en het afgelopen jaar bij Vélez.

De 161-voudig international van Uruguay stond na zijn laatste wedstrijd in tranen de pers te woord. 'Maar dit zijn tranen van vreugde, na een carrière vol successen en ook nederlagen. Ik heb veel offers gebracht en altijd alles gegeven voor mijn team en de mensen bij de clubs. Ik heb altijd respect gehad voor teamgenoten en tegenstanders.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Rusten
Op zijn 37ste vond Godín het mooi geweest. 'Ik wilde deze beslissing op deze manier nemen. Ik ben gezond en fit, daardoor lijkt de keuze misschien verrassend. Ik heb er wel een tijdje over nagedacht. Nu heb ik andere prioriteiten. Mijn familie is in Uruguay en ik ben onlangs vader geworden. Ik wil nu rusten en genieten van andere dingen.'

Godín werd tijdens zijn carrière met Atlético Madrid kampioen en won met de Spaanse club twee keer de Europa League en drie keer de Europese Super Cup. Tijdens de kampioenswedstrijd in 2014 maakte Godín met een kopbal de beslissende goal in Camp Nou tegen Barcelona. Ook pakte de verdediger de Spaanse beker en de Supercopa. In 2011 maakte hij deel uit van de selectie van Uruguay die de Copa América won. Godín was daarnaast actief op de WK's van 2010, 2014, 2018 en 2022.

Bekijk hier al onze video's
Meer D. Godín
Meer over D. Godín
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.