Golden Boy Ferrán Torres: deal van de eeuw wordt nóg komischer

Reacties

Normaal gesproken betaalt Manchester City minimaal dertig miljoen voor spelers, vaker nog ligt het transferbedrag veel hoger. Ook dit seizoen werden er weer dure spelers aangetrokken, maar een Spanjaard was een vreemde eend in de bijt. Ferrán Torres kwam spotgoedkoop naar Engeland toe en bewijst sinds zijn transfer keer op keer dat Valencia een grote fout heeft gemaakt door hem zo goedkoop te laten gaan.

Golden Boy Ferrán Torres: deal van de eeuw wordt nóg komischer
© Pro Shots

Natuurlijk moest de Spaanse club wel handelen, gekeken naar het aflopende contract van de Spaanse aanvaller. Maar daarvoor had eigenlijk al ingegrepen moeten worden, want het talent droop er bij Valencia al vanaf bij Torres. Het is niet voor niets dat Real Madrid en Barcelona al interesse toonden. Spaanse media benoemen de impact van de coronacrisis als reden dat een van beide clubs niet toesloeg afgelopen zomer.

Man City deed dat wel, manager Pep Guardiola belde zelfs hoogstpersoonlijk met Torres om hem binnen te halen. Kosten: 23 miljoen euro exclusief bonussen. Voor een club die gewend is om honderden miljoenen te betalen om alleen al de defensieve lijn te versterken mag dat met recht een koopje genoemd worden.

Torres heeft dus niet een loodzwaar prijskaartje om zijn nek hangen, dat heeft al wat gevolgen voor de verwachtingen. Maar de verwachtingen die er wél waren, maakt Torres waar. Hij scoorde in drie opeenvolgende Champions League-wedstrijden en valt in Engeland op door zijn veelzijdigheid. Bij Spanje speelt Torres op rechts, maar Guardiola gebruikte hem de afgelopen periode noodgedwongen als valse spits, Gabriel Jesus en Sergio Agüero waren immers weggevallen bij Man City.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het is nog even wachten op de eerste Premier League-goal van Torres, maar met de boost zelfvertrouwen van het duel met Duitsland in het lichaam is de uitwedstrijd tegen het sterke Tottenham Hotspur het ideale moment om voor het eerst te scoren in de Engelse competitie. Torres werd dinsdag de eerste Spanjaard met een hattrick tegen Duitsland, toch opmerkelijk met doelpuntenmachines als Raúl, David Villa en Fernando Torres als voorgangers.

Torres wordt genoemd als potentiële Golden Boy, de eerste schiftingen overleefde hij zonder problemen. De talentenverkiezing van Tuttosport kenmerkt zich door de blik op de actualiteit, tot op het allerlaatste moment kan de spelerslijst veranderen, omdat een talent goed gepresteerd heeft gedurende een periode. Met zijn succes tegen Duitsland zijn de kansen van Torres weer wat gestegen. Op dit moment is de Spanjaard een concurrent van bijvoorbeeld Ryan Gravenberch (Ajax), Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain) en Sergiño Dest (Barcelona).

Bondscoach Luis Enrique zag het allemaal al aankomen, hij had een groot vertrouwen in Torres. Luis Enrique belde al met landgenoot Guardiola om hem te feliciteren met het binnenhalen van Torres. Hij zal vast uitgelegd hebben hoe succesvol de gesloten deal wel niet is. Fans van Man City beseffen dat na dinsdagavond als geen ander. Lachend werden de prijskaartjes van de afgelopen transferperiode vergeleken.

- Kai Havertz (Chelsea) - 80 miljoen
- Thomas Partey (Arsenal) - 50 miljoen
- Diogo Jota (Liverpool) – 44 miljoen
- Donny van de Beek (Manchester United) – 39 miljoen
- Sergio Reguilón (Tottenham Hotspur) – 30 miljoen
- Ferrán Torres (Manchester City) – 23 miljoen
Bekijk hier al onze video's
Meer Ferran Torres
Meer over Ferran Torres
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.