Gouden wissel Weghorst slaat meteen toe na zoveelste assist Dumfries

Wout Weghorst heeft Oranje op koers gezet in Dublin. De spits werd door bondscoach Ronald Koeman in de rust in het veld gebracht om het Nederlands elftal van meer stootkracht te voorzien en beloonde die keuze meteen.

Ierland
Ierland
1 - 2

Na een moeizame eerste helft greep Koeman in Ierland in. Mats Wieffer en Daley Blind bleven aan de kant, terwijl Tijjani Reijnders en Weghorst in het veld kwamen. Die wissels pakte geweldig uit, want de spits van Hoffenheim sloeg snel toe.

Opnieuw was het Denzel Dumfries die de treffer van Oranje inleidde. De rechtervleugelverdediger, tegen Griekenland goed voor twee assists, versierde ook al de strafschop waarmee Cody Gakpo de gelijkmaker maakte. Nu maakte hij gebruik van een prachtige pass van Frenkie de Jong.

Dumfries kon na zijn diepteloopactie met het hoofd Weghorst vinden. De instormende centrumaanvaller bekroonde het harde werk van zijn rechtsback. Daardoor zette hij Oranje op voorsprong: 1-2.

Volg het restant van de wedstrijd in de VI Live.