Goudmijn verkiest Derby County boven langer Eredivisie-verblijf

Reacties

Alleen een medische keuring scheidt Kenzo Goudmijn nog van een transfer naar Derby County. De 22-jarige middenvelder van AZ gaat een meerjarig contract tekenen bij de Championship-ploeg.

Goudmijn verkiest Derby County boven langer Eredivisie-verblijf
© Pro Shots

Goudmijn speelde de tweede helft van het vorige seizoen op huurbasis bij Excelsior. Het was zijn tweede periode als huurling in Rotterdam. Met Excelsior degradeerde Goudmijn, maar zelf kende hij een prima seizoen. Hij had ook de mogelijkheid om in de Eredivisie actief te blijven, aangezien SC Heerenveen en Heracles Almelo serieus interesse toonden. Van een doorbraak bij AZ – waar zijn vader Kenneth assistent-trainer is – is het niet gekomen.

Derby County komt uit op het tweede niveau van Engeland, nadat het afgelopen seizoen als nummer twee in de League One (achter Portsmouth) promoveerde. Het lijkt erop dat er nog een AZ-speler richting Derby verkast. The Rams willen doelman Matthew Ryan graag overnemen. De Australische goalie is inmiddels transfervrij, nadat hij diverse contractvoorstellen van de Alkmaarder heeft afgewezen.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer K. Goudmijn
Meer over K. Goudmijn
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.