Nederlandse hoofdrolspelers in League Cup: Paal bejubeld na misser Chong

In Engeland stonden dinsdag wedstrijden in de tweede ronde van de League Cup op het programma en een aantal Nederlanders deed daarin van zich spreken. Kenneth Paal en Million Manhoef hadden reden tot juichen, terwijl Tahith Chong de schlemiel werd bij Luton Town.

Queens Park Rangers
ns
1 - 1
Luton Town
Luton Town

Championships-clubs QPR en Luton Town namen het op Loftus Road tegen elkaar op en na 120 minuten was er nog geen winnaar. Strafschoppen moesten uitkomst bieden en vanaf elf meter bleek de thuisclub koelbloediger dan de bezoekers, die vorig seizoen degradeerden uit de Premier League.

Nadat Cauley Woodrow al miste, wist ook Chong zijn strafschop niet te verzilveren. Paal mocht daarna aanleggen voor de beslissende penalty en de ex-verdediger van (Jong) PSV en PEC Zwolle schoot QPR naar de volgende in het Engelse bekertoernooi. Tim Krul ontbrak bij Luton.

Middlesbrough
0 - 5
Stoke City
Stoke City

Million Manhoef onderscheidde zich bij Stoke City op bezoek bij Middlesbrough. De voormalig Vitesse-speler kwam na ruim een uur binnen de lijnen bij Stoke en scoorde twee keer in een tijdsbestek van tien minuten. De bezoekers stonden toen al 0-3 voor. Wouter Burger speelde de hele wedstrijd bij Stoke, bij Middlesbrough bleef Delano Burgzorg op de bank en viel Anfernee Dijksteel in.

Barnsley
Barnsley
1 - 0
Sheffield United

Voor Sheffield United en Gustavo Hamer zit het League-avontuur er al op. De voormalig Feyenoorder, die de overstap kan maken naar Leeds United, kwam als invaller in het veld bij Sheffield. De Championship-club bleek echter niet opgewassen tegen League One-club Barnsley. Max Watters maakte de enige goal.

Barrow
Barrow
ns
0 - 0
Derby County

League Two-club Barrow zorgde voor een grote verrassing tegen Championship-club Derby County, bij wie Kenzo Goudmijn in de basis begon. Na 120 minuten zonder doelpunten volgden penalty's en in die serie was Barrow succesvoller dan Derby County. Goudmijn bleef na de eerste helft in de kleedkamer.

Coventry City
1 - 0
Oxford United

Milan van Ewijk deed een half uur mee bij de bekerzege van Coventry City op Oxford United, bij wie Hidde ter Avest niet in actie kwam. Brandon Thomas-Asante maakte het enige doelpunt voor Coventry City, dat vorig seizoen nog halve finalist was in de FA Cup.