Graafschap wint en passeert verliezend RBC

De Graafschap is de nieuwe koploper in de Jupiler League. De Superboeren wonnen heel duidelijk bij FC Den Bosch, terwijl RBC Roosendaal er niet aan te pas kwam bij VVV-Venlo.

Graafschap wint en passeert verliezend RBC

VVV-Venlo-RBC Roosendaal 3-1
RBC is terug op de tweede plaats. In De Koel was de ploeg van coach Robert Maaskant de mindere van het elftal van André Wetzel. VVV was het gevaarlijkst, al maakten de Venlonaren het zichzelf na de vroege 1-0 van Dirk Jan Derksen moeilijk, door veel kansen te missen. Derksen had in de zesde minuut bij de tweede paal een voorzet van Ahmed Ammi hard binnengeschoten. Waar VVV veel kansen miste op 2-0, sloeg RBC bij de eerste mogelijkheid direct toe. Máár een minuut nadat Paul de Lange de 1-1 op het scorebord had gezet, zette invaller Leon Kantelberg VVV opnieuw op voorsprong: 2-1. In blessuretijd besliste Derksen de wedstrijd via een counter.

FC Den Bosch-De Graafschap 0-4
Mocht FC Den Bosch nog hebben gedroomd van de titel in de Jupiler League, dan heeft De Graafschap daar een einde aan gemaakt. Berry Powel zette al na tien minuten de bezoekers op 0-1, vlak na rust zorgde Tim Peters voor de tweede Doetinchemse goal en nadat Peter van den Berg met rood van het veld was gestuurd, vergrootten Powel en Jhon van Beukering (foto) in de slotfase de marge tot vier. Met 22 goals is Powel topscorer van de Jupiler League.

FC Dordrecht-Haarlem 4-0
In tien minuten tijd nam Dordrecht een beslissende voorsprong in het thuisduel met Haarlem. Adnan Alisic opende de score in de 53ste minuut. Drie minuten later was het Ibad Muhamadu die vanaf de strafschopstip voor de 2-0 zorgde. Hij mikte links, doelman Erik Heijblok dook naar de andere hoek. En in de 62ste minuut schoot Eddy Putter van afstand in de linkerkruising voor de 3-0. Putter deed zijn kunstje tien minuten later nog eens over met opnieuw een hoge uithaal. Met Veendam heeft Dordt alle drie duels in de vijfde periode gewonnen.

BV Veendam-MVV 2-1
Veendam hield het lang spannend op De Langeleegte, want het matige MVV had weinig te bieden. Erwin Buurmeijer opende na een half uur de score met een afstandsschot. MVV kwam in de 75ste minuut nog wel gelijk via Daniel Gomez, die doelman Barry Ditewig omspeelde. Maar niet veel later schoot Gerard Wiekens een vrije trap knalhard binnen: 2-1.

FC Omniworld-FC Volendam 0-0

FC Eindhoven-Go Ahead Eagles 0-4
Go Ahead had aan een half uur voldoende om de drie punten te pakken in Eindhoven. In de eerste minuut opende Sjoerd Ars de score. Even later miste hij een strafschop, die via doelman Jurgen Hendriks toch in het doel verdween. En na een half uur tekende Alper Göbel voor de derde goal. Na rust maakte Ars zijn gemiste strafschop nog goed: 0-4.

Stormvogels Telstar-FC Emmen 1-2
Mark Veldmate en Mourad Mghizrat bezorgden de ploeg van coach Jan van Dijk de eerste zege in de tweede periode. Jan Bruin tekende nog wel voor de gelijkmaker van de thuisploeg.

Fortuna Sittard-Cambuur Leeuwarden 2-1
Fortuna won de spannende ontmoeting in Sittard. Berry Hoogeveen had Cambuur na 36 seconden al op 0-1 gezet, maar na vijftien minuten tekende Florencio Cornelia met een beheerst schot voor de gelijkmaker. Diezelfde Cornelia zorgde in de 63ste minuut ook voor de winnende goal van Fortuna.

AGOVV Apeldoorn-TOP Oss 0-2
Net als Emmen boekte ook TOP de eerste winst van de vijfde periode. Erik Quekel en Alexander Prent maakten de doelpunten. De zege van de Ossenaren was knap, want de goals vielen pas, nadat TOP verder moest met tien man na een rode kaart (twee keer geel ) voor Charles Kazlauskas.

FC Zwolle-Helmond Sport 5-0
FC Zwolle walste na rust over Helmond heen. Anton Jongsma maakte in de derde minuut 1-0, na rust scoorde hij nog twee keer (3-0 en 5-0). Silvino Soares en André Ossemer maakten de vijf vol.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bef2bac3-e181-478e-bd29-555dbd7b243d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's