Griezmann beëindigt interlandcarrière: 'Met een hart vol herinneringen'

Reacties

Antoine Griezmann heeft bedankt voor de nationale ploeg van Frankrijk. De kleine aanvaller heeft dat nieuws maandagochtend bevestigd via zijn Instagram-account.

Griezmann beëindigt interlandcarrière: 'Met een hart vol herinneringen'
© Pro Shots

In een filmpje vol hoogtepunten van zijn loopbaan bij Les Bleus kondigt Griezmann (33) de boodschap aan. 'Ik maak plaats voor de nieuwe generatie, het was een eer om te mogen spelen en zulke onvergetelijke dingen mee te maken. Bedankt voor die herinneringen en de steun van de supporters. Ik vertrek met trots en een hart vol herinneringen', aldus de creatieveling van Atlético Madrid.

Het nieuws zal voor opluchting zorgen bij Hugo Lloris. Met 137 optredens voor Frankrijk kwam Griezmann griezelig dicht in de buurt van recordhouder Lloris (145 caps). Een andere kandidaat om hem te onttronen, Olivier Giroud, gaf er na het EK deze zomer de brui aan met eveneens het imponerende totaal van 137 interlands.

Griezmann scoorde 44 keer voor Frankrijk, waaronder een doelpunt in de gewonnen WK-finale van 2018 tegen Kroatië. Ook op het EK 2016 en het WK 2022 stond de Franse ploeg in de finale, die beide keren stapten ze als verliezer van het veld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.