Groep 7: Servië naar WK, Fransen spelen play-offs

Van de landen uit Groep 7 van de Europese WK-kwalificatiereeks heeft Servië zich rechtsreeks geplaatst voor de eindronde in Zuid-Afrika. Frankrijk verzekerde zich van de tweede plaats en komt uit in de play-offs.

Servië-Roemenië 5-0Met Roemenië als laatste obstakel trof Servië niet de gemakkelijkste tegenstander, maar de thuisploeg haalde geweldig uit. Toen het rustsignaal klonk stond het slechts 1-0. Nikola Zigic had in de 37ste minuut raak gekopt na een hoekschop. In de tweede helft liep Servië compleet over Roemenië heen. Ajacied Marko Pantelic (foto) maakte er 2-0 van en Zdravko Kuzmanovic besliste de wedstrijd door er in de 78ste minuut 3-0 van te maken. Milan Jovanovic maakte het Servische feest compleet door nog voor 4-0 en 5-0 te tekenen.

Servië komt op 22 punten uit 9 wedstrijden en is niet meer te achterhalen door de concurrenten. Frankrijk bracht zijn score tegen Faerøer op 18.

Frankrijk-Faerøer 5-0André-Pierre Gignac zette de Fransen op het goede spoor tegen het dwergstaatje. De spits van Toulouse nam in de eerste helft twee doelpunten voor zijn rekening en zorgde daarmee voor een 2-0 ruststand. William Gallas maakte er in de 53ste minuut 3-0 van, waarna Nicolas Anelka en Karim Benzema de score in de slotfase nog opvoerden tot 5-0.

De Fransen kunnen zich door de winst van Servië dan wel niet meer rechtstreeks plaatsen voor het WK, ze zijn wel zeker van de tweede plaats. Oostenrijk, dat met 2-1 te sterk was voor Litouwen, kan het gat van vier punten niet meer dichten.