Groep C: Olympiakos vergezelt PSG naar de achtste finales

Olympiakos Piraeus heeft zich verzekerd van een plek in de knock-outfase van de Champions League. De Grieken hadden aan een thuiszege op Anderlecht voldoende om concurrent Benfica achter zich te houden.

Olympiakos Piraeus - Anderlecht 3-1
Net als Benfica had Olympiakos Piraeus na vijf wedstrijden zeven punten, maar omdat het onderlinge resultaat in het voordeel was van de Grieken zou een thuiszege op Anderlecht volstaan om tweede te worden achter Paris Saint-Germain.

Olympiakos maakte het echter onnodig spannend in de Stadio Karaiskaki, aangezien het tot twee keer toe een strafschop miste. Silvio Proto bracht twee keer redding namens Anderlecht, dat zelf de laatste jaren onder trainer John van den Brom zo vaak faalde vanaf elf meter.

Javier Saviola, die de thuisclub na ruim een half uur op voorsprong had gezet, miste vijf minuten na rust bij een 1-1 stand. In de 58ste minuut maakte hij zijn fout goed door alsnog voor 2-1 te zorgen. Een kwartier later kreeg Vladimír Weiss de kans om vanaf elf meter de beslissing te forceren, maar ook hij faalde. Diep in de extra speeltijd werd het alsnog 3-1.

Alejandro Domínguez schoot de derde penalty van de avond wél binnen. Proto was kort daarvoor met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Anderlecht met acht man eindigde. Eerder kreeg zowel Cheikhou Kouyaté als Fabrice N'Sakala twee keer geel.

Benfica - Paris Saint-Germain 2-1
Ook Benfica won, thuis van Paris Saint-Germain. Maar door de overwinning van Olympiakos had de zege van de Portugezen weinig waarde. Edinson Cavani zette de bezoekers in de 37ste minuut op voorsprong. Kort voor rust zorgde Lima door een strafschop te benutten voor de gelijkmaker.

Na een klein uur bepaalde Nicolás Gaitán de eindstand op 2-1, maar desondanks is Benfica uitgeschakeld in de Champions League. Na de jaarwisseling gaat de ploeg van trainer Jorge Jesus verder in de Europa League.