Gruwelijk incident bepaalt Mallorca-Sevilla

Sevilla won met 1-0 bij Real Mallorca maar alle aandacht ging na afloop van het treffen in Son Moix uit naar Juan Arango. De aanvaller van Mallorca was het slachtoffer van een harde botsing met Javi Navarro, met gruwelijke gevolgen.

Gruwelijk incident bepaalt Mallorca-Sevilla

Arango stortte vlak voor rust ter aarde nadat hij met zijn hoofd in onzachte aanraking kwam met de elleboog van Javi Navarro. De Venezolaan lag brakend, hevig trillend en buiten bewustzijn op het veld. Dankzij kordaat ingrijpen van de eerste hulp, die een slangetje in zijn mond aanbracht om zijn luchtwegen vrij te houden, bleef de schade nog enigszins beperkt.

In het ziekenhuis bleek dat Arango er niet best aan toe was. 'De speler heeft een hersenschudding, is buiten westen geweest en ademde tijdelijk niet. Onderzoek heeft uitgewezen dat hij zijn jukbeen heeft gebroken. Gelukkig is er geen hersenbeschadiging geconstateerd. Maar we blijven hem verdoven en beademen. Hij is er ernstig aan toe maar zijn toestand is stabiel', liet arts Joan Pericás weten.

De zeer aangeslagen dader Javi Navarro, die geel kreeg voor de actie, spoedde zich na afloop naar het ziekenhuis om te vernemen hoe Arango het maakte. 'Ik probeerde me te beschermen. Hij kwam met zijn gezicht vooruit in en we botsten. Meer kan ik me niet herinneren maar ik betreur ontzettend wat er is gebeurd.'

Bekijk hier al onze video's