Gündogan beëindigt na 82 interlands zijn carrière bij nationale ploeg

Reacties

Ilkay Gündogan houdt het op 33-jarige leeftijd voor gezien als international bij Duitsland. Dat heeft de middenvelder maandagavond wereldkundig gemaakt via zijn sociale media, met een uitgebreid begeleidend schrijven.

Gündogan beëindigt na 82 interlands zijn carrière bij nationale ploeg
© Pro Shots

'Na een paar weken bedenktijd, ben ik tot de conclusie gekomen dat het tijd is om mijn carrière bij de nationale ploeg te beëindigen. Ik blik met veel trots terug op mijn 82 interlands, van zo'n aantal kon ik alleen maar dromen. Het hoogtepunt was voor mij duidelijk: het aanvoerderschap bij het EK afgelopen zomer. Het is ons na al die jaren gelukt om het land eindelijk weer trots te maken, het maakt me zeer gelukkig dat ik daar onderdeel van was', steekt de man van (nu nog) Barcelona van wal.

Waarom hij dan toch stopte? 'Ik merkte al voor het toernooi een bepaalde vermoeidheid in mijn hoofd en in mijn lijf, die me aan het denken heeft gezet. Het aantal wedstrijden wordt ook niet minder', bekritiseert Gündogan de immer vollere kalender voor topvoetballers. 'Ik zal in elk geval fan van de nationale ploeg blijven, en hoop dat de trend omhoog zich doorzet', aldus Gündogan, die zijn coaches en medespelers nog bedankt.

Gündogan debuteerde in 2011 bij Die Mannschaft, toen nog als speler van Borussia Dortmund en onder bondscoach Joachim Löw. Een rugblessure weerhield hem ervan om Duitsland te helpen op het gewonnen WK in 2014, waardoor Gündogan het internationale toneel nu zonder hoofdprijs verlaat. Na Toni Kroos is hij de tweede ervaren speler die de Duitse nationale ploeg na het voorbije EK vaarwel zegt.

Bekijk hier al onze video's
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Meer İ. Gündoğan
Meer over İ. Gündoğan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.