Haaland knipoogt naar miljoenen Fantasy Premier League-spelers

Reacties

Erling Haaland is op de hoogte van zijn belangrijke rol in het populaire Fantasy Premier League-spel. De Manchester City-spits betaalde het vertrouwen dat hij kreeg van veel spelers terug met een hattrick in de thuiswedstrijd tegen Ipswich Town en reageerde daar na afloop op.

Haaland knipoogt naar miljoenen Fantasy Premier League-spelers
© Instagram Erling Haaland
Manchester City
Manchester City
4 - 1
Ipswich Town
Ipswich Town

Deelnemers aan Fantasy Premier League stellen met een fictief budget een eigen team samen en scoren punten met de prestaties van de gekozen spelers in het echt. Eens per seizoen kunnen de spelers de Triple Captain-button activeren, een soort troefkaart. Dan worden niet dubbele maar driedubbele punten uitgedeeld voor de prestaties van de speler die is aangewezen als aanvoerder.

De thuiswedstrijd tegen Ipswich Town werd door veel deelnemers gezien als een mooie kans om driedubbele punten te scoren met Haaland. De 24-jarige Noor scoorde drie keer en deelde daarna een foto op Instagram. Haaland poseerde met de wedstrijdbal en schreef: 'Did you triple captain me?' Liefst 477.386 spelers hadden dat daadwerkelijk gedaan. Fantasy Premier League telt momenteel meer dan elf miljoen deelnemers wereldwijd.

Pep Guardiola sprak na de 4-1 overwinning op Ipswich vol lof over Haaland. Volgens de manager heeft de rustperiode in de zomer de spits erg goed gedaan. 'Vorig seizoen had hij het lastig, zeker in het begin. Hij voelde zich vermoeid en had vaak puntjes. Nu is hij weer erg fris. Zijn statistieken zijn ongelofelijk', zei Guardiola tegenover de BBC. In een ander interview trapte Guardiola wel op de rem toen hem werd gevraagd of Haaland de meest complete spits is die hij ooit heeft gezien. 'De meest geweldige aanvaller die ik ooit heb gezien, is Lionel Messi', reageerde hij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.