Hattrick Dzeko helpt Mourinho aan zege in spectaculaire ouverture

Reacties

José Mourinho heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van Fenerbahçe gewonnen. Uit bij het Zwitserse Lugano, in de tweede voorronde van de Champions League, werd het dinsdagavond 3-4 voor de Turkse topclub. Edin Dzeko maakte er drie, Ferdi Kadioglu vervolledigde het kwartet.

Hattrick Dzeko helpt Mourinho aan zege in spectaculaire ouverture
© Pro Shots
Lugano
Lugano
3 - 4
Fenerbahçe
Fenerbahçe

Fener, met Jayden Oosterwolde, Sebastian Szymanski en Dusan Tadic in de basis en Kadioglu als invaller, had nochtans niet slechter kunnen beginnen. Een voorzet vanaf rechts belandde op het hoofd van Ayman El Wafi, die keurig binnen knikte: 1-0, grote vreugde in de Stockhorn Arena in Thun, waarnaar was uitgeweken voor dit topaffiche voor de 'thuisclub'.

Pas op slag van rust kon Fenerbahçe de schade uitwissen. Overtreding op Tadic in de zestien: strafschop. Dzeko (38) liet zich niet van de wijs brengen en maakte 1-1. Dat smaakte naar meer: amper een halve minuut na rust schoot de Bosniër andermaal met scherp na een prima steekbal van Tadic. Het Zwitserse verzet kreeg een tik van die goal, maar bleek taai.

Na ruim een uur werd het 2-2, uit het niets. Uran Bislimi nam de bal aan met de rug naar het doel en schoot fraai raak. Dzeko liet het er niet bij zitten en maakte zijn hattrick een paar minuten later al compleet. Slordig balverlies van Lukas Mai leidde een aanval in die Dzeko op aangeven van Szymanski tot een doeltreffend einde bracht. Supersub Kadioglu zorgde voor extra marge door op aangeven van Fred 2-4 binnen te schieten.

Dat het nog 3-4 werd door een goal van Milton Valenzuela was een streepje door de rekening, maar met die einduitslag heeft Mourinho's ploeg prima kaarten om de klus volgende week af te maken. Als dat lukt, vormt Lille de voorlaatste horde naar het hoofdtoernooi van het miljardenbal. Uitschakeling door Lille betekent een rechtstreekse afdaling naar het hoofdtoernooi van de Europa League. De Turkse competitie begint, net als de Eredivisie, in het tweede weekend van augustus.

Over Edin Dzeko gesproken: de spits wordt in verband gebracht met een transfer naar Kroatië. Meer daarover in dit verhaal over Hajduk Split:

Bekijk hier al onze video's
Meer Fenerbahçe
Meer over Fenerbahçe
Meer Lugano
Meer over Lugano
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer E. Džeko
Meer over E. Džeko
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.