Heerenveen overtuigt met ruime zege op La Liga-deelnemer

Reacties

SC Heerenveen lijkt goed op weg richting het begin van de Eredivisie. De formatie van Robin van Persie won vrijdagavond overtuigend van La Liga-deelnemer Rayo Vallecano. In het Abe Lenstra Stadion werd het liefst 5-0 voor de Friezen. Daniel Karlsbakk werd met een hattrick de grote man.

Heerenveen overtuigt met ruime zege op La Liga-deelnemer
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
5 - 0
Rayo Vallecano
Rayo Vallecano

Van Persie bracht een elftal binnen de lijnen dat de contouren had van een potentiële basisploeg, met niet Andries Noppert maar Mickey van der Hart op doel. De keeper van Heerenveen werd na een kwartier getest, maar was in staat de poging van Raúl de Thomas te pareren. Aan de overkant scoorde Osame Sahraoui na een mooie dribbel. Dat was meteen de ruststand.

Na de thee liep Heerenveen weg bij Rayo, vorig seizoen zeventiende in de hoogste afdeling van Spanje. Daniel Karlsbakk scoorde twee keer op rij, het hoogtepunt van de avond kwam van Simon Olsson. Met een fraai doelpunt zorgde hij voor 4-0, voordat Karlsbakk voor de klinkende eindstand zorgde: 5-0.

Heerenveen besluit de voorbereiding vorige week met een fraaie awayday: de ploeg gaat op visite bij het Engelse Middlesbrough. Na het Riverside Stadium wacht de Johan Cruijff Arena: op zondag 11 augustus begint Heerenveen uit bij Ajax aan de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.