Heerenveen rekent in een paar minuten af met NAC bij eerste zege Van Persie

Robin van Persie heeft zijn eerste overwinning als hoofdtrainer te pakken. Zaterdagavond zag de Rotterdammer hoe zijn SC Heerenveen in een paar minuten kort na rust wegliep bij NAC Breda. Uiteindelijk werd het een ruime overwinning.

sc Heerenveen
4 - 0
NAC Breda
NAC Breda

Bij Heerenveen waren wat aanpassingen ten opzichte van de vorige wedstrijd, inmiddels twee weken geleden. NAC begon met dezelfde elf die vorig weekend nipt moest buiten voor FC Utrecht. In de eerste helft was er weinig spektakel, Raul Paula had na een kwartier de score moeten openen maar schoot naast het doel van Mickey van der Hart. De Bredanaars liepen wel persoonlijke schade op: Paula en Dominik Janosek vielen allebei geblesseerd uit.

Na een teleurstellende eerste helft begon de tweede voortvarend. Aanvoerder Luuk Brouwers schoot in de eerste minuut tegen de lat. Een minuut later was er geen respijt meer: Simon Olsson klopte doelman Daniel Bielica vanaf randje zestien. Een paar minuten later werd de schade nog groter: bij een verre inworp greep de geel-zwarte defensie lankmoedig in, Brouwers kon bij de tweede paal makkelijk aan een doelpuntje komen.

De ploeg van Carl Hoefkens gaf zich niet meteen gewonnen. Een prima voorzet van Boyd Lucassen gaf Elías Már Ómarsson een kans op 2-1, de IJslander zag zijn schot geblokt worden. Jan Van den Bergh raakte de paal, een paar minuten later was de wedstrijd definitief gespeeld. Invaller Ion Nicolaescu stond wel erg vrij en maakte 3-0, tot jolijt van de trainer, die van blijdschap zelfs stond te springen.

In de slotfase leverde Bielica de bal nog een keer makkelijk in vanuit een uittrap. Een snelle Friese aanval eindigde andermaal bij de Moldavische supersub, die de eindstand op 4-0 bepaalde. Zo kreeg de Brabantse promovendus een tweede flinke optater in Noord-Nederland, nadat FC Groningen ook al met 4-1 van NAC had gewonnen. Na de interlandbreak komt Fortuna Sittard naar het Rat Verlegh Stadion. Heerenveen moet in speelronde vijf naar AZ.