Hekkensluiters NEC en NAC schieten weinig op met remise

De twee Eredivisie-hekkensluiters NAC Breda en NEC Nijmegen hebben het onderlinge duel van vrijdagavond besloten met een gelijkspel: 1-1. Daar schieten beide ploegen weinig mee op.

Zowel NAC als NEC beleefde een moeizame start van dit seizoen. Bij NAC was er kritiek op het spel, mede door het schamele puntje dat in vier duels werd verzameld. Eenzelfde score leidde bij NEC tot het ontslag van trainer Alex Pastoor. In Breda zat Anton Janssen, die werd aangesteld als hoofdtrainer in Nijmegen, voor het eerst op de bank.

Viktor Palsson bepaalde de eindstand op 1-1.

Janssen, die overkwam van FC Oss, begon dramatisch aan zijn tijdperk in Nijmegen. Na drie minuten tekende Rydell Poepon namelijk al de openingstreffer van NAC aan. Hij kon profiteren van een voorzet van Jeffrey Sarpong, al kwam de bal enigszins gelukkig bij hem terecht. Joey Suk stapte al dan niet expres over de bal heen.

Op slag van rust kwam het geplaagde NEC op gelijke hoogte. Viktor Palsson besloot vanaf twintig meter eens te schieten en zag hoe doelman Jelle ten Rouwelaar flink in de fout ging. De houdbare bal verdween in het doel en betekende de 1-1.

Jelle ten Rouwelaar baalt van de 1-1.

Na rust eiste het NAC-publiek een aanvallende thuisploeg. Kansen kwamen er ook. Sarpong was dicht bij de 2-1. Ook NEC kreeg de nodige, veel fraaiere,  mogelijkheden. Maar die kansen waren niet besteed aan Navarone Foor, Marcel Stutter en Michael Higdon. Zodoende bleef het bij 1-1.

NEC en NAC zijn ook na vanavond daardoor gedeeld hekkensluiter, al is het doelsaldo van NAC iets beter.