Helmond Sport verspert rood Ajax 2 de weg

Helmond Sport heeft zich ten koste van Ajax 2 bij de laatste acht in de Gatorade Cup geschaard. De Brabanders wonnen op De Braak met 2-1 en eindigden met twee man meer.

Voor de Amsterdamse beloften werd het al na tien minuten een lastige klus opnieuw ver te komen in het bekertoernooi. Jasper Kok kon met een rode kaart al snel gaan douchen. Vijf minuten voor rust profiteerde Helmond Sport toen Orlando Smeekes na een razende solo vanaf de middenlijn scoorde.

In de tweede helft richtte Ajax zich nog een keer op. De achttienjarige Rydell Poepon hielp zijn ploeg met een rake kopbal langszij. Maar tien minuten later nam Helmond weer een voorsprong, nu dankzij een goal van Robert Braber.

De nekslag volgde vier minuten daarna toen Ajax met negen man door moest. Jan Vertonghen scoorde zijn tweede gele kaart en moest eveneens vertrekken. Met twee man meer gaf Helmond de voorsprong niet meer weg.