Henderson glimlacht om vaste Ajax-discussie: 'Gaat altijd over spitsen'

Reacties

Ajax-aanvoerder Jordan Henderson vindt dat het bij Ajax wel heel vaak gaat over de spitspositie. De Engelsman stelt richting de Europa League-wedstrijd tegen Besiktas dat zowel Brian Brobbey, Wout Weghorst als Chuba Akpom van waarde kan zijn dit seizoen.

Henderson glimlacht om vaste Ajax-discussie: 'Gaat altijd over spitsen'
Ajax
Ajax
Do 26 sep.
21:00
Beşiktaş
Beşiktaş

Henderson lachte tijdens een persconferentie in aanloop naar het thuisduel met het Besiktas van trainer Giovanni van Bronckhorst om een vraag aan Farioli of hij iets wilde prijsgeven over wie donderdagavond in de spits zal staan. 'Het gaat altijd over onze spitsen. Dat is blijkbaar een groot ding hier, maar niet voor mij', aldus de aanvoerder van Ajax.

'Het gaat voor mij altijd om het team, niet om individuen. Onze spitsen hebben hun eigen kwaliteiten en het is aan hen om op de trainingen te laten zien wie moet spelen. En ook wie fit is. We hebben nog veel wedstrijden te gaan', zei Henderson.

De voormalig middenvelder van Liverpool hoopt dat Ajax beter voor de dag kan komen dan tegen Go Ahead Eagles, ook al wil hij niet te zwaar tillen aan het duel in Deventer. 'Natuurlijk kan het altijd beter en we kijken altijd naar wat goed en niet goed ging. Maar je moet na een overwinning nooit too high gaan en na een nederlaag nooit too low. Misschien was het gevoel direct na de wedstrijd anders, maar als je een wedstrijd goed analyseert kan het ook aan details liggen die veranderd moeten worden', zei Henderson.

'Om niet door de ondergrens te zakken moet je gefocust blijven en je aan het wedstrijdplan houden. Als je op achterstand komt, moet je resetten en weer op zoek gaan naar de aansluiting. Dat ging goed tegen Go Ahead. Je moet ook altijd proberen de tweede ballen veroveren en duels winnen. Dat zullen we ook tegen Besiktas moeten doen, want ze hebben een sterk team en doen het goed in de competitie. Het wordt een mooie test en een mooie uitdaging voor ons', besluit Henderson.

Bekijk hier al onze video's
{"title":"Welkomstactie: nu 50x je inzet als AZ wint!","titleMobile":"Welkomstactie: nu 50x je inzet als AZ wint!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_304c_&affid=205&siteid=432&adid=304&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:26d4c46d-9709-4946-a3b0-3f210e3d668b","position":"3","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten van 24 jaar of ouder.","textMobile":"Deze actie is alleen geldig voor nieuwe klanten van 24 jaar of ouder."}
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.