Turkse media prijzen Van Bronckhorst en delen mogelijke basis tegen Ajax

Reacties

Turkse media zijn vol lof over de start van Giovanni van Bronckhorst als trainer bij Besiktas, donderdag de tegenstander van Ajax in de Europa League. De statistieken van de geprezen Nederlander in duels met de Amsterdammers blijken echter niet zo positief.

Turkse media prijzen Van Bronckhorst en delen mogelijke basis tegen Ajax
© Pro Shots
Ajax
Ajax
Do 26 sep.
21:00
Beşiktaş
Beşiktaş

Van Bronckhorst werd de eerste buitenlandse trainer bij Besiktas sinds Nevio Scala (seizoen 2000/01) die zijn eerste drie duels won. Hurriyet vermeldt bij die prestatie ook de slechte cijfers van de Nederlander in duels met Ajax. Als trainer van Feyenoord en Rangers stond Van Bronckhorst twaalf keer tegenover Ajax: twee zeges, twee gelijke spelen en acht nederlagen.

Dode grond weg
Hüseyin Yücel, vice-voorzitter van Besiktas, is bij Sabah Spor lovend over Van Bronckhorst. 'Deze trainer heeft vanaf de eerste dag aangegeven dat hij spelers wil met karakter. Bij hem gaat karakter nog boven talent. We hebben een goede start beleefd en we willen nu ook terugkeren uit Amsterdam met een zege op Ajax', aldus de bestuurder van de Turkse club.

Yücel stelt dat er in positieve zin veel is veranderd bij Besiktas. 'We hebben veel werk moeten verrichten om tot dit punt te komen. Drie maanden lang hebben we afscheid genomen van in totaal 42 spelers. Het was een hele uitdaging, zowel financieel als moreel, om ze weg te sturen en een team op te bouwen. We hebben de dode grond onder Besiktas verwijderd. We vormen een eenheid en zijn solidair', verklaart de vice-voorzitter. Besiktas werd vorig seizoen zesde in de Süper Lig.

Nieuwe energie
FotoMAC schrijft over een nieuwe 'Van Bronckhorst-energie' in het Tupras Stadium van Besiktas. 'In korte tijd heeft hij het elftal naar zijn hand gezet. Besiktas doet dit seizoen wat betreft de gemaakte goals mee met de Europese grootmachten.' De ongeslagen formatie van Van Bronckhorst maakte 24 goals in acht officiële optredens. Besiktas scoorde tegen Galatasaray (Turkse Super Cup) en Lugano (play-offs Europa League) vijf keer.

Sabah Spor verwacht dat Van Bronckhorst een aantal wijzigingen gaat doorvoeren in zijn basisopstelling. De oud-international zou een aantal bankzitters hebben verteld zich op te maken voor een basisplaats in de Johan Cruijff Arena. De Turkse tv-zender A Spor deelt alvast de vermoedelijke opstelling van Besiktas: Mert, Svensson, Paulista, Uduokhai, Masuaku, Musrati, Gedson, Semih, Rafa Silva, Immobile en Rashica.

Süper Lig

Stand Süper Lig 2024/2025

Turkije

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Galatasaray
6
6
0
0
20-5
+15
18
2
Fenerbahçe
6
4
1
1
14-5
+9
13
3
Beşiktaş
5
4
1
0
11-4
+7
13
4
Samsunspor
6
4
0
2
7-3
+4
12
5
İstanbul Başakşehir
5
3
1
1
11-7
+4
10
* Actueel tot en met 24 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.