Henry viert olympische finale met dansje: 'Ik leef mijn droom'

Reacties

De vreugde bij Thierry Henry en de Franse selectie was groot na het bereiken van de finale van het olympisch voetbaltoernooi. De legendarische oud-spits deelde als bondscoach in de feestvreugde met een dansje in de kleedkamer.

Henry viert olympische finale met dansje: 'Ik leef mijn droom'
© Pro Shots
Frankrijk O23
Frankrijk O23
nv
3 - 1
Egypte O23
Egypte O23

Frankrijk plaatste zich maandagavond voor de finale van de Olympische Spelen in Parijs door Egypte na verlenging met 3-1 te verslaan. Daarmee komt een droom uit voor Henry, die in zijn succesvolle loopbaan als speler met club en land toch alles won wat er te winnen valt. 'Ik leef mijn droom en ik wil niet wakker worden', reageerde de 46-jarige oud-speler van onder meer Arsenal en Barcelona.

Henry stapte een jaar geleden in als bondscoach van Jong Frankrijk en kan Frankrijk nu de eerste voetbalmedaille op de Olympische Spelen bezorgen sinds 1984. De vraag is alleen nog welke kleur het wordt. Spanje is de tegenstander in de finale. 'Eerlijk gezegd ben ik heel blij voor Team France, want als je iedereen medailles ziet pakken, zeg je tegen jezelf dat je de mensen niet teleur wilt stellen', zei Henry.

Het bereiken van de finale was daarom een vreugdedansje waard, bleek uit beelden die doorkwamen uit de kleedkamer. Daarop toont ook Henry zijn moves. De bondscoach rekent zich echter nog niet rijk. 'We gaan voor goud, maar het wordt lastig tegen Spanje, dat altijd een manier vindt om de finale te halen. Dit is een uitzonderlijke avond, ik kan het nog niet helemaal geloven. Ik geniet van deze avond, mooi.'

Vr 9 aug.

Bekijk hier al onze video's
Meer Olympische Spelen
Meer over Olympische Spelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.