Heracles Almelo en Excelsior maken geen fout

Zowel Heracles Almelo als Excelsior bekert na woensdagavond verder. De Almeloërs waren in Alphen aan den Rijn te sterk voor ARC. Excelsior ontdeed zich in Emmen van WKE.

ARC-Heracles Almelo 0-3In Alphen aan den Rijn besliste Heracles het duel al voor rust. Spits Glynor Plet (foto) opende de score tegen de thuisploeg, die actief is in de zaterdag Topklasse.

Vervolgens was het woord aan Willie Overtoom. In de 34ste minuut vergrootte hij de voorsprong van de Almeloërs. Op slag van rust schoot Overtoom definitief alle hoop uit de Alphense harten met de 0-3. Na rust werd er niet meer gescoord.

WKE-Excelsior 0-3Excelsior schoot op bezoek in Emmen uit de startblokken. Spits Guyon Fernandez was in de eerste acht minuten direct twee keer trefzeker. Zo stelde hij de thuisploeg binnen korte tijd voor een onmogelijke opgave.

Direct na de onderbreking maakte de mee opgekomen Norichio Nieveld aan alle onzekerheid een einde door de derde treffer van de Rotterdammers te laten noteren.

Het ontbeerde Excelsior, dat na de eerste tien minuten allerminst flitsend voor de dag kwam, drie keer aan geluk. Telkens voorkwam de lat een doelpunt van Fernandez.