Hertha, Artmedia en Monaco stellen teleur

Levski, Rapid Boekarest en Sevilla boekten belangrijke uitzeges. FC Basel was de enige thuisploeg die wist te winnen.

Artmedia Bratislava-Levski Sofia 0-1
Artmedia verraste in de Champions League, maar maakte een teleurstellende indruk tijdens het eerste optreden in de UEFA Cup en werd daarvoor ook afgestraft door Levski. Al in de zevende minuut maakte Emil Angelov de enige goal. De Bulgaar haalde vanaf de rechterhoek van de Slowaakse zestien met succes uit met een laag schot.

Hertha BSC-Rapid Boekarest 0-1
Rapid, dat eerder dit seizoen Feyenoord uitschakelde, toonde zich de beste ploeg in Berlijn. Thuisploeg Hertha (waar Ellery Cairo aan de aftrap stond) speelde inspiratieloos en liep dan ook terecht tegen een nederlaag aan. Vanaf de strafschopstip maakte Valentin Marian Negru halverwege de tweede helft het verschil. In de slotfase verloor Hertha ook nog Kevin-Prince Boateng en Alexander Madlung met rode kaarten.

FC Basel-AS Monaco 1-0
FC Basel bleek voor eigen publiek te sterk voor het favoriete Monaco. De Zwitsers (met Daniel Majstorovic in de basis) hielden dan ook terecht een 1-0 voorsprong over aan de eerste ontmoeting. David Degen maakte in de 78ste minuut de enige goal. Op aangeven van Eduardo haalde hij vanaf tien meter doeltreffend uit.

Lokomotiv Moskou-Sevilla 0-1
Sevilla doorstond een moeilijke openingsfase in Moskou en pakte uiteindelijk een 1-0 zege, die de Spanjaarden ook wel toekwam. Jordi zorgde voor de belangrijke voorsprong. In de 75ste minuut frommelde hij met zijn knie een hoekschop van Jesús Navas in het Russische doel.