Hoofdrol voor Robben bij Real-debuut van Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar heeft zijn eerste optreden voor Real Madrid zien eindigen in een zege. Tegen Villarreal maakte Arjen Robben in Santiago Bernabéu het verschil (1-0).

Huntelaar mocht zich net als de andere aankoop Lassana Diarra direct vanaf de aftrap manifesteren. De aanvaller pakte binnen een half uur een gele kaart voor een overtreding op Gonzalo Rodríguez. Vijf minuten voor rust kreeg de Oranje-international de beste kans zijn debuut met een goal op te luisteren. Huntelaar controleerde een voorzet van Sergio Ramos op de borst, maar zag Villarreal-keeper Diego López zijn inzet stoppen.

Veel meer kon Huntelaar niet uitrichten voordat hij vijf minuten na rust plaats moest maken voor Royston Drenthe. Vanaf de bank zag hij Villarreal zich herstellen van een kansloze eerste helft. Met dank aan keeper Iker Casillas bleef Real Madrid overeind, zoals aan de andere Wesley Sneijder en Drenthe verzuimden de wedstrijd in het slot te gooien. Doordat Villarreal niet tot scoren kwam en Real Madrid de marge niet vergrootte, was de rol van matchwinner weggelegd voor andere Nederlander. Arjen Robben had als vanouds over het veld gedarteld. Met een schitterende treffer na ruim een half uur had hij de wedstrijd beslist. Dribbelend vanaf de rechterkant sneed de linksbuiten naar binnen om met links hard uit te halen.

Door de nederlaag in Santiago Bernabéu groeide de achterstand van Villarreal op koploper Barcelona tot vijftien punten. Real Madrid passeerde stadsgenoot Atlético op de ranglijst en hield het gat naar Barcelona op twaalf punten.