Hoofdrolspeler Kane over strafschop: 'Soms krijg je hem, soms niet'

Reacties

Harry Kane laat doorschemeren dat hij wat geluk had bij het krijgen van de strafschop tegen het Nederlands elftal. De Engelse spits wilde niet te lang over het moment praten en gaf de credits voor de overwinning van Engeland vooral aan invaller Ollie Watkins, die zelf in de wolken is met zijn winnende treffer.

Hoofdrolspeler Kane over strafschop: 'Soms krijg je hem, soms niet'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 2
Engeland
Engeland

Het moment staat inmiddels op ieder Nederlands netvlies gegrift. Kane en Denzel Dumfries kwamen met elkaar in contact in de zestien van Oranje, waarna arbiter Felix Zwayer na ingrijpen van de VAR besloot om de bal op de stip te leggen. Daar was het overgrote deel van de Engelse en Nederlandse analytici het niet mee eens.

Kane reageerde na afloop op het moment. 'Mijn voet hangt daar, dus hij raakt mij. Soms krijg je hem mee, soms niet', aldus de spits na afloop van het duel tegenover ITV. Snel ging hij over tot de euforie. 'We moeten nog één wedstrijd winnen om historie te schrijven. Daar zijn we echt enthousiast over. Ik ben zo trots op iedereen.'

Matchwinner Watkins
Kane ging in minuut tachtig naar de kant voor Watkins, die in de laatste seconde van de reguliere speeltijd voor de winnende treffer zorgde. 'Ik wacht al weken op dit moment. Ik heb er hard voor gewerkt en ben dankbaar voor de kans die ik heb gekregen. Die heb ik met beide handen gegrepen.'

Watkins voelde aan zijn water dat hij de treffer zou gaan maken en dat een andere invaller Cole Palmer hem de assist zou geven. 'Ik zweer het op het leven van mijn kinderen. Het is het beste gevoel ooit. We hebben veel kritiek gehad, maar we staan nu in de finale. Vergeet alle ruis van eerder. We geven nooit op. Nog één wedstrijd, we zijn er klaar voor', besloot de matchwinner tegenover ITV.

Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.