Hoogendorp 58ste lid van Club van Honderd

ADO Den Haag-aanvaller Rick Hoogendorp is zaterdag door zijn doelpunt tegen NAC Breda (1-1) als 58ste speler toegetreden tot de Club van Honderd in de Eredivisie. De 33-jarige spits maakte op het hoogste niveau 95 goals namens RKC Waalwijk en vijf in dienst van de Hagenaars.

Hoogendorp 58ste lid van Club van Honderd

Hoogendorp scoorde ruim tien jaar geleden voor het eerst in de Eredivisie. In de thuiswedstrijd van RKC tegen Sparta Rotterdam van 15 november 1998 zette hij de 5-1 eindstand op het bord. De aanvaller is de vijftiende speler die de grens van honderd goals bereikt zonder voor één van de traditionele topclubs (Ajax, Feyenoord en PSV) te hebben gespeeld.

Willy van der Kuijlen voert de eeuwige topscorerslijst van de Eredivisie al jaren aan met 311 goals. Achter de ex-speler van PSV en MVV bezetten Ruud Geels (266 goals) en Johan Cruijff (216) de tweede en derde plaats.

Van alle nog actieve spelers in de Eredivisie staan FC Twente-spelers Kenneth Perez en Blaise N'Kufo op 99 treffers. Achter hen hebben de Feyenoorders Jon Dahl Tomasson en Michael Mols (96 goals) en NAC Breda-spits Matthew Amoah (95) ook zicht op een jubileum.

Speler Laatste/huidige club Goals
Kenneth Perez* (Den) FC Twente 99
Blaise Kufo* (Zwi) FC Twente 99
Marco Boogers FC Volendam 99
Nikos Machlas (Gri) Ajax 98
Romario (Bra) PSV 98
Dick Schoenaker FC Twente 97
Juul Ellerman NEC 96
Jari Litmanen (Fin) Ajax 96
Jon Dahl Tomasson* (Den) Feyenoord 96
Michael Mols* Feyenoord 96
Coy Koopal Fortuna '54 95
Hans Venneker Sparta Rotterdam 95
Matthew Amoah* (Gha) NAC Breda 95
* nog actief in Eredivisie

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen