Perez één goal verwijderd van Club van Honderd

De Deen Kenneth Perez heeft nog één doelpunt nodig om als 58ste speler toe te treden tot de Club van Honderd in de Eredivisie. Hij kan de zevende buitenlander worden die de magische grens in de vaderlandse topklasse bereikt.

Perez één goal verwijderd van Club van Honderd

De aanvallende middenvelder van FC Twente maakte afgelopen zondag bij Heracles Almelo (2-1 zege) zijn 99ste doelpunt in de Eredivisie. Hij maakte er zestien voor MVV, 51 namens AZ, negentien voor Ajax, acht bij PSV en staat inmiddels op vijf goals in dienst van FC Twente.

Van alle buitenlanders die ooit in de Eredivisie actief waren, maken alleen de Noor Hallvar Thoresen (152 goals), de Zweed Ove Kindvall (129), de Belg Luc Nilis (110), de Serviër Mateja Kezman (105), de Deen John Eriksen (102) en de Argentijn Mariano Bombarda (100) deel uit van de Club van Honderd.

Van alle nog actieve spelers in de Eredivisie staat ook ADO Den Haag-aanvaller Rick Hoogendorp op 99 treffers. Achter Perez en Hoogendorp hebben de Feyenoorders Jon Dahl Tomasson en Michael Mols, FC Twente-aanvaller Blaise N'Kufo en NAC Breda-spits Matthew Amoah ook zicht op een jubileum, zoals blijkt uit onderstaande lijst.

Speler Laatste/huidige club Goals
Kenneth Perez* (Den) FC Twente 99
Marco Boogers FC Volendam 99
Rick Hoogendorp* ADO Den Haag 99
Nikos Machlas (Gri) Ajax 98
Romario (Bra) PSV 98
Dick Schoenaker FC Twente 97
Juul Ellerman NEC 96
Jari Litmanen (Fin) Ajax 96
Jon Dahl Tomasson* (Den) Feyenoord 96
Michael Mols* Feyenoord 96
Blaise Kufo* (Zwi) FC Twente 96
Coy Koopal Fortuna '54 95
Hans Venneker Sparta Rotterdam 95
Matthew Amoah* (Gha) NAC Breda 95
* nog actief in Eredivisie

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen