HSV sneuvelt door blunder keeper en prop papier

Hamburger SV liet Werder Bremen het ticket voor de UEFA Cup-finale wegkapen. Coach Martin Jol zag zijn ploeg sneuvelen mede door een blunderende doelman en een prop papier.

HSV verloor in de eigen Nordbank Arena met 3-2 van Werder, waardoor de bezoekers uit Bremen ondanks de 1-0 nederlaag van vorige week over veertien dagen in Istanbul mogen aantreden tegen Shakhtar Donetsk.

Twee missers braken HSV op. Bij een 1-1 stand in de 66ste minuut liet doelman Frank Rost zich verrassen door een afstandsschot van Claudio Pizarro. De bal daalde snel en de keeper tastte mis: 1-2. In de 83ste minuut ging het opnieuw mis. Michael Gravgaard wilde uitverdedigen, maar schampte de bal doordat die door een prop papier was opgestuit. De Deen gaf onbedoeld een hoekschop weg, waaruit Frank Baumann in de kluts scoorde: 1-3.

Die Rothosen waren het duel nog wel goed begonnen. In de twaalfde minuut onderschepte Joris Mathijsen de bal, waarna de Nederlander oprukte en Ivica Olic vrij voor doelman Tim Wiese zette. De Kroaat scoorde met een stiftje. Maar Werder was beter in de eerste helft en kwam na een half uur verdiend op gelijke hoogte na een fraai wippertje van Diego.

Na rust hadden de mannen van Jol een overwicht. Jonathan Pitroipa was zelfs dicht bij de 2-1 van HSV, maar hij kwam een teenlengte tekort om de bal binnen te tikken na een voorzet van Marcell Janssen. En Wiese moest redden op een uithaal van Piotr Trochowski.

Toch scoorde Werder en niet HSV. Na de treffers van Pizarro en Baumann verkleinde Olic de achterstand nog wel tot 2-3 met een rake kopbal, maar Werder doorstond het daaropvolgende slotoffensief van de thuisploeg. Coach Thomas Schaaf moet in Turkije wel twee spelers missen vanwege een schorsing: Hugo Almeida en spelmaker Diego.