HSV ziet in Rutten opvolger van Stevens

EXCLUSIEF - Het succes van FC Twente onder Fred Rutten is ook in Hamburg niet onopgemerkt gebleven. De trainer is een van de topkandidaten bij Hamburger SV.

HSV ziet in Rutten opvolger van Stevens

Huub Stevens verlaat komende zomer HSV. Technisch directeur Dietmar Beiersdorfer kijkt in zijn zoektocht naar een opvolger voornamelijk naar het Nederlandse trainersgilde. Op zijn shortlist staan vijf namen, waarvan die van Rutten hoog staat genoteerd. Beiersdorfer denkt daarnaast aan Martin Jol, Co Adriaanse, Louis van Gaal en Marco van Basten.

Rutten heeft zich gecommitteerd aan FC Twente. PSV wilde hem als opvolger van Ronald Koeman terughalen, maar een langer verblijf in Enschede had zijn voorkeur. De 45-jarige Wijchenaar heeft in zijn verbintenis wél een clausule waardoor hij kan vertrekken.

Of er een Nederlandse opvolger komt bij HSV is niet compleet zeker. In Hamburg woedt volgens Hamburger Morgenpost een richtingenstrijd. Terwijl Beiersdorfer graag weer een Nederlander aanstelt, heeft voorzitter Bernd Hoffmann een voorkeur voor een Duitser. Jürgen Klopp (FSV Mainz 05) zou daarbij de voornaamste kandidaat zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen