Stevens komt in zomer 2008 terug op oude nest

PSV heeft een trainer gevonden voor het nieuwe seizoen. Huub Stevens maakt in juni 2008 zijn verlangde comeback in Eindhoven.

Stevens komt in zomer 2008 terug op oude nest

Stevens tekent in Eindhoven een contract tot medio 2010. De 53-jarige trainer begint pas in de zomer van 2008 als opvolger van de vertrokken Ronald Koeman, omdat hij zijn contract bij Hamburger SV uitdient. Sef Vergoossen neemt naar alle waarschijnlijkheid in de tweede seizoenshelft PSV onder zijn hoede. Met het dienstverband in Eindhoven gaat een hartenwens van Stevens in vervulling. De achttienvoudig international heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij graag als hoofdtrainer wilde terugkeren bij PSV.

De oud-verdediger was als speler, jeugdtrainer en hoofd opleidingen al in Eindhovense dienst geweest. In Duitsland (onder meer de UEFA Cup met Schalke 04) vierde hij zijn grootste successen als hoofdcoach. Mede vanwege persoonlijke redenen had Stevens een voorkeur voor een terugkeer naar Nederland.

In 2006 dacht Stevens inderdaad weer aan de slag te kunnen gaan in het Philips Stadion. Maar de Limburger, die toen in dienst was van Roda JC, bleek tot zijn eigen verbazing tweede keus te zijn. Ronald Koeman hapte toe en werd zo de opvolger van Guus Hiddink.

Stevens verruilde Roda JC in februari 2007 uiteindelijk toch voor een nieuw Duits avontuur. Bij HSV was hij uiterst succesvol. De Limburger verdiende de bijnaam Huubnotiseur dankzij de ongekende wederopstanding van HSV. Van een degradatiekandidaat zijn Die Rothosen uitgegroeid tot titelpretendent.

De leiding van HSV wilde ook ver gaan om Stevens langer te houden. Maar de lokroep uit Eindhoven was sterker dan het aanbod uit Hamburg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen