HSV-fans moeten bananen thuislaten

Supporters van Hamburger SV die zaterdag het duel willen bekijken tussen hun HSV en Bayern München, komen niet zomaar de AOL Arena in. De kans bestaat dat zij streng worden gefoullieerd en de handbagage wordt doorzocht. Niet omdat zij erg gewelddadig zijn, maar om te controleren of zij bananen bij zich hebben.

Het bezoek van Bayern is reden voor een bananen-verbod in de AOL Arena. De Hamburgse clubleiding heeft de fans al op het hart gedrukt de gele vruchten thuis te laten. Bovendien heeft de club extra veiligheidsmensen ingezet en meer videocamera's geïnstalleerd dan gewoonlijk. Mochten sommigen het toch in hun hoofd halen iets op het veld te gooien, dan riskeren zij een stadionverbod.

Aanleiding voor het bananenverbod is de komst van Oliver Kahn. De Duitse doelman is weinig geliefd in noord-Duitsland en kreeg vorig seizoen een enorme lading bananen naar zijn hoofd tijdens het duel in Hamburg.

Kahn kon de bekogeling niet waarderen, maar lachte als laatste. De wedstrijd van vorig seizoen was immers het laatste competitieduel, waarin Patrik Andersson in blesuretijd Bayern München naar het Duitse kampioenschap schoot (1-1).



Meer vreemde en opmerkelijke berichten vind je in de rubriek In de kantlijn


Bekijk hier al onze video's