'Ik keek de afgelopen weken met pijn in 't het hart naar NEC'

Anton Janssen is woensdag officieel gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van NEC Nijmegen. Hij hoefde niet lang na te denken toen zijn geliefde club hem benaderde. Samen met assistent-trainer en clubheld Jack de Gier gaat hij proberen NEC weer aan betere resultaten te helpen.

'Ik keek de afgelopen weken met pijn in 't het hart naar NEC'

'Het geeft me een trots gevoel om hier te zijn', zegt Janssen op de website van de club. 'Ik ben hier lang in dienst geweest, dus dat geeft het extra glans. Als het eerste thuis ook echt thuis is, mag je dit wel mijn tweede thuis noemen. Ik zag het wel aankomen toen NEC op zoek ging naar een andere trainer.'

En toen dat eenmaal gebeurde was de keuze voor Janssen snel gemaakt. 'Als ze dan aankloppen, hoef je niet lang na te denken. Ik ben heel tevreden met de kans die ik hier krijg. De laatste maanden keek ik met pijn in het hart naar NEC. Mijn werk bij FC Oss vergde natuurlijk de volle aandacht, maar je ziet wel wat wedstrijden en krijgt er veel van mee', aldus Janssen, die handhaving als doelstelling ziet voor de Nijmegenaren.

Volgens de kersverse trainer komen er niet direct radicale veranderingen. 'Ik kan alleen zo niet aangeven wat er concreet aan schort. Dat moeten we de komende weken als technische staf gaan inventariseren. Ik wil graag eerst een relatie opbouwen met spelers. Dat moet ook, omdat ik veeleisend ben als trainer. Dat kan alleen als je een goede vertrouwensband hebt.'

Janssen neemt het roer over van Alex Pastoor, die na de derde speelronde vanwege teleurstellende resultaten werd ontslagen bij NEC. Onder leiding van Ron de Groot en Wilfried Brookhuis werd vorig weekeinde tegen RKC Waalwijk het eerste punt gehaald (2-2). Desalniettemin bezetten de Nijmegenaren de laatste plaats van de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen