Inter en Milan moeten uitwijken: San Siro mag niet gesloopt worden

Reacties

Internazionale en AC Milan wilden lange tijd een nieuw stadion bouwen in de buurt van het huidige onderkomen, maar dat plan gaat niet door. Het iconische Stadio Giuseppe Meazza mag niet gesloopt worden. Eerder leek het erop dat het stadion, dat in de volksmond San Siro wordt genoemd, tegen de vlakte zou gaan.

Inter en Milan moeten uitwijken: San Siro mag niet gesloopt worden
© Pro Shots

Een renovatie van San Siro is onhaalbaar voor Inter en Milan, die al jaren plannen hebben om een nieuw, modern onderkomen te laten verrijzen in de buurt van het huidige stadion. Er ontstond veel weerstand tegen de plannen om San Siro na de bouw van het nieuwe stadion te slopen. Het stadion heeft immers veel culturele en historische waarde.

De lokale autoriteiten hebben nu bepaald dat San Siro niet gesloopt mag worden. De tweede ring van het stadion is in 2026 zeventig jaar oud en valt dan onder de wet voor historische monumenten en culturele iconen. Het betekent dat het onderkomen moet blijven staan en dat heeft gevolgen voor de twee clubs.

Het plan van Inter en Milan om in de buurt van het oude stadion een nieuw onderkomen te bouwen, kan volgens Italiaanse media niet doorgaan door de beslissing van de autoriteiten. De clubs moeten daardoor uitwijken naar een andere locatie en daar een nieuw bestaan opbouwen. Het lijkt erop dat Inter en Milan ieder een eigen stadion gaan bouwen. Inter richt zich daarbij op grond in het zuiden van de stad, terwijl Milan zich richt op het oosten van de stad, nabij vliegveld Linate.

Bekijk hier al onze video's
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.