Inter laat zich ook niet kloppen door Milan

Ook aartsrivaal AC Milan slaagde er niet verandering te brengen in de ongeslagen status van Internazionale. Spitsen met roots in de Eredivisie vertolkten een hoofdrol in de Milanese derby. Lazio Roma kwam op gelijke hoogte met Palermo.

Internazionale-AC Milan 2-1De derby in Giuseppe Meazza stond in het teken van de terugkeer van Ronaldo. Met zijn uitverkiezing in de basis van AC Milan werd Il Fenomeno de eerste speler die zowel in Italië (AC Milan én Internazionale) als Spanje (Barcelona én Real Madrid) voor beide ploegen aan de aftrap verscheen van de grootste wedstrijd van de competitie. Ook Clarence Seedorf startte in de basis, maar werd in de tweede helft naar de kant gehaald.

Ronaldo werd vanwege zijn Inter-verleden voortdurend uitgefloten, maar dat weerhield de oud-PSV'er er niet van AC Milan op voorsprong te zetten. Op aangeven van Gennaro Gattuso gaf Ronaldo zijn landgenoot Maxwell het nakijken en rondde af met een schot met links. Met het uitvallen van Fabio Grosso en Olivier Dacourt stapelden de problemen zich op voor Inter.

De derde wissel van coach Roberto Mancini bleek echter beslissend. Julio Ricardo Cruz verving de falende Hernan Crespo en de ex-Feyenoorder tikte tien seconden na zijn entree de gelijkmaker binnen, nadat doelman Dida een voorzet van Zlatan Ibrahimovic niet goed had verwerkt. Bij het winnende doelpunt waren de rollen omgekeerd. Cruz snoepte de bal af van Marek Jankulovski en bediende Ibrahimovic. De Zweedse oud-Ajacied werd met zijn diagonale schuiver matchwinner: 2-1.

Reggina-Lazio Roma 2-3In een aantrekkelijk duel was Lazio de baas over Reggina. De gasten waren de betere ploeg, maar konden pas tien minuten voor tijd een beslissende voorsprong nemen. Invaller Ayodele Makinwa bezorgde Lazio de winst met een prachtige goal. De Nigeriaan ontsnapte over de rechterflank en schoot hard raak met een diagonaal schot.

Tegen de verhouding in was Reggina de eerste ploeg geweest die het net wist te vinden. Giacomo Tedesco was doeltreffend met een afstandsschot. Christian Manfredini en Goran Pandev scoorden respectievelijk in de 44ste en de 45ste minuut en zorgden ervoor dat Lazio met een voorsprong ging rusten. De gelijkmaker in de tweede helft van Pasquale Foggia namens Reggina bleek onvoldoende voor een punt.

Palermo-Fiorentina 1-1Palermo zag Lazio langszij komen. Zelf bleven de Rosaneri tegen Fiorentina steken op een gelijkspel, terwijl Lazio wel won. Beide ploegen bezetten nu de derde plaats met 46 punten, maar Palermo heeft een wedstrijd meer gespeeld.

Het duel tussen Palermo en Fiorentina verliep tumultueus. Adrian Mutu was debet aan de gespannen sfeer. De Roemeen zette Fiorentina op voorsprong toen Roberto Guana namens Palermo geblesseerd op de grond lag. Even later werd Palermo-coach Francesco Guidolin naar de tribune verwezen wegens aanmerkingen aan het adres van de scheidsrechter.

Debutant Edison Cavani zorgde in de 71ste minuut met een prachtige volley voor de gelijkmaker, maar verder kwam Palermo niet, mede door de geelrode kaart voor Cristian Zaccardo tien minuten voor het einde.