International Estland evenaart Matthäus

Martin Reim evenaarde woensdag Lothar Matthäus. De middenvelder speelde zijn honderdvijftigste interland voor Estland en kwam daarmee op gelijke hoogte met de Duitse houder van het Europese record.

Reim kwam in de negentigste minuut van het treffen met Slovenië als invaller in het veld. De invalbeurt tijdens de 1-0 oefennederlaag was direct zijn afscheid van de nationale ploeg. In 1992 had de 35-jarige ook zijn eerste interland gespeeld tegen Slovenië.

'Ik kan niet zeggen dat dit aantal niets voor mij betekent', reageerde Reim via de website van de UEFA. 'Het is een mooi getal en betekent veel. Ik heb in ieder geval een aandenken achter gelaten in de voetbalgeschiedenis van Estland.'

Het palmares van Reim is goed gevuld. Hij was tachtig keer aanvoerder van zijn land, veroverde zeven landskampioenschappen in Estland, was speler van het jaar in 1995 en hij is beloond door de Estse voetbalbond met een zilveren ere-medaille.

Op clubniveau blijft Reim nog wel actief. 'Ik heb dit jaar al enkele aanbiedingen gehad om als coach aan de slag te gaan. Maar ik heb besloten nog één jaar door te gaan op clubniveau. Daarna zie ik wel hoe dat zit met het coachen.'

Matthäus en Reim delen de achtste plaats op de wereldranglijst. Mohammed Al-Daeyea is recordhouder. De voormalige doelman van het nationale elftal van Saudi Arabië stond tijdens het WK in Duitsland voor de 181ste en laatste keer onder de lat.

Mohamed Al-Deayea   (Saudi Arabië)   181 interlands
Claudio Suárez   (Mexico)   180
Hossam Hassan   (Egypte)   170
Cobi Jones   (Verenigde Staten)   164
Adnan Al-Talyani   (Verenigde Arabische Emiraten)   164
Sami Al-Jaber   (Saudi Arabië)   163
Lothar Matthäus   (West-Duitsland en Duitsland)   150
Martin Reim   (Estland)   150
Mohammed Al-Khilaiwi   (Saudi Arabië)   143
Marko Kristal   (Estland)   143
Thomas Ravelli   (Zweden)   143
 

Bekijk hier al onze video's