Internazionale laat Juventus ontsnappen

Juventus heeft fortuinlijk een punt overgehouden aan de meer spannende dan goede topper tegen Internazionale (1-1).

Inter was misschien niet veel beter, de ploeg van Roberto Mancini kreeg wel de betere kansen. Alleen Julio Ricardo Cruz deed wat van hem werd verlangd. De oud-Feyenoorder ontsnapte slim aan de aandacht van de Turijnse defensie en tekende vier minuten voor rust voor de 0-1.

Inter, dat met de voorsprong op zak zich kon beperken tot counteren, verzuimde de genadeklap uit te delen. Steeds weer vonden de Nerazzurri de uitstekende keeper Gianluigi Buffon op hun weg. Dat bleek de crux in de topper.

Juventus had op eigen veld lang weinig kunnen uitrichten. Met het inbrengen van Mauro Camoranesi voor Alessandro del Piero kreeg de Turijnse formatie meer dreiging. Niet geheel toevallig was de ingevallen middenvelder verantwoordelijk voor de gelijkmaker, al had de international het geluk dat zijn schot door de Inter-defensie van richting werd veranderd.